Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title RASSIM® – Красимир Кръстев с изложба в САМСИ

RASSIM® – Красимир Кръстев с изложба в САМСИ

RASSIM® – Красимир Кръстев с изложба в САМСИ

RASSIM® – Красимир Кръстев с изложба в САМСИ

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ

Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство

(САМСИ)

Ви канят на изложба

КRASSIM®ИР

21.01. – 28.02. 2016

Куратор: Надежда Джакова

Откриване: 21.01.2016, четвъртък, 18.00 – 20.00 часа

САМСИ, бул. „Черни връх” №2, www.samcaproject.org

В настоящата изложба се представят творби от четири емблематични серии на художника RASSIM® – Красимир Кръстев, непоказвани досега в страната или малко известни на публиката. Включени са сериите Корекции 1996-98, Корекции 2, 2002, Органични картини и Маслена живопис, както и нови произведения – пейзажи с морска вода.

Изложбата КRASSIM®ИР е рефлексия върху изкуството на самопредставянето, поставя въпроси за себеизлагането, инсценировката, конструирането на собствен имидж. RASSIM® живее с огледалното си Аз в постоянна игра със себе си. Не може да избегне въпроса как ще бъде въприет от другите. Той назовава себе си, сменяйки името и така променя своята идентичност. Започва от Красимир, а след като манипулира тялото си, откривайки име в името си, се превръща в РАССИМ.

Сега е КRASSIM®ИР.

Това е изложба за публика, която е добре да бъде предварително информирана: www.rassim.com, http://www.medienkunstnetz.de/works/corrections/images/3/, http://2007.fotofestival.info/de/vita/?id=49&cpage=8,

http://www.goethe.de/ins/tr/lp/prj/art/kue/vid/ras/enindex.htm

Всяка сряда от 13 часа изложбата може да бъде разгледана в присъствието на автора.

Това е първата изложба от проекта „Автобиография” от програмата на музея за документиране на съвременно изкуство. Без да има ретроспективен характер, целта на проекта е да се назоват и подчертаят имена и произведения, променили изкуството ни от 90-те години на ХХ век насам.

RASSIM-1-2

RASSIM®, Sea Black, 2011, морска вода върху хартия, 50х60 см

Izlojba Krassimir Krastev-RASSIM

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.