Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title 20 години галерия ФОРУМ – изложба на Васил Стоев и Бойко Митков

20 години галерия ФОРУМ – изложба на Васил Стоев и Бойко Митков

20 години галерия ФОРУМ – изложба на Васил Стоев и Бойко Митков

20 години галерия ФОРУМ – изложба на Васил Стоев и Бойко Митков

Галерия ФОРУМ

представя

Васил Стоев (живопис) и Бойко Митков (скулптура)

изложба по случай 20 годишнината на галерията

7.март – 31.март.2017

откриване: 7.март (вторник) – 18:30 часа

 

 

ГАЛЕРИЯ ФОРУМ Е ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ЧАСТНИ ГАЛЕРИИ В БЪЛГАРИЯ. ОСНОВИТЕ НА ДЪЛГАТА Й ИСТОРИЯ СА ПОЛОЖЕНИ ПРЕЗ 1997г. В гр.ПЛОВДИВ ПОД ИМЕТО АРТ ГАЛЕРИЯ „ЖОРЖ ПАПАЗОВ“. ОТ ТОГАВА ДО СЕГА ГАЛЕРИЯТА Е РЕАЛИЗИРАЛА СТОТИЦИ ИЗЛОЖБИ НА ЕДНИ ОТ НАЙ-УТВЪРДЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ. НЯКОИ ОТ ИМЕНАТА, КОИТО СМЕ ПРЕДСТАВЯЛИ СА: акад. СВЕТЛИН РУСЕВ, ВЕЖДИ РАШИДОВ, ЕНЧО ПИРОНКОВ, ЛЮБЕН ДИМАНОВ, НИКОЛА МАНЕВ, МИЛКО БОЖКОВ И РЕДИЦА ДРУГИ. ОСВЕН ТЕЗИ ЕКСПОЗИЦИИ, ГАЛЕРИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ И С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПО ЗНАЧИМОСТ ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЛОЖБИ НА ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ КЛАСИЦИ: „100 ГОДИНИ ЗЛАТЮ БОЯДЖИЕВ“, РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА „ЧАРОДЕЕЦЪТ ДИМИТЪР КАЗАКОВ-НЕРОН“ С ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФИЛМ ЗА ХУДОЖНИКА ОТ ГОЛЕМИЯ ФРЕНСКИ ИЗКУСТВОВЕД ЖАН МАРИ ДРО, РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ГЕОРГИ БОЖИЛОВ-СЛОНА, РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ И ДРУГИ.
РЕДОМ С ИЗЛОЖБИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ АВТОРИ, ГАЛЕРИЯТА СЕ ГОРДЕЕ С УСПЕХА СИ ДА ПОКАЖЕ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И ЧУЖДЕСТРАННИ АВТОРИ С БОГАТО ПОРТФОЛИО КАТО: ПИЕР ФАВА (ФРАНЦИЯ), РЕНЕ ФУРЕ (ШВЕЙЦАРИЯ), ПЬОТР ОССОВСКИЙ (РУСИЯ), АНГЕЛОС ПАПАДОПУЛУС (ГЪРЦИЯ), ЕДУАРДО АНИЕВАС (ИСПАНИЯ), МУСТАФА АЯС (ТУРЦИЯ).
ЛОГИЧНО, ПРЕЗ 2008г. ГАЛЕРИЯТА ЗАТВЪРДИ ПОЗИЦИИТЕ СИ КАТО ОТКРИ СВОЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И В гр.СОФИЯ С ИМЕТО АРТ ГАЛЕРИЯ „ФОРУМ“. СПОКОЙНО МОЖЕМ ДА ТВЪРДИМ, ЧЕ СМЕ СЪУМЕЛИ ДА СЕ УТВЪРДИМ СРЕД БЪЛГАРСКАТА АУДИТОРИЯ И ОБЩЕСТВЕНОСТ КАТО СЕРИОЗНА ГАЛЕРИЯ, ПРЕДСТАВЯЩА ИЗКУСТВО НА НАЙ-ВИСОКО НИВО, ГАЛЕРИЯ СЪС СОБСТВЕН ПОЧЕРК И ПРЕСТИЖ.
ГАЛЕРИЯТА ИМА ЗА ОСНОВНА ЗАДАЧА ДА ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО И В ЧУЖБИНА. В ПОТВЪРЖДЕНИЯ НА ТОВА, МОЖЕМ ДА СЕ ГОРДЕЕМ С 10 ПОРЕДНИ ГОДИШНИ УЧАСТИЯ НА ART FAIR ISTANBUL, ИЗЛОЖБА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА В СТРАСБУРГ ПО СЛУЧАЙ ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, РАЗЛИЧНИ ПЪТУВАЩИ ЕКСПОЗИЦИИ В ПАРТНЬОРСКИ ГАЛЕРИИ В БЕРЛИН, ВИЕНА, ЛОНДОН, АНКАРА.

С УВАЖЕНИЕ:

ВАНЯ АТАНАСОВА и СПАРТАК АТАНАСОВ
(СОБСТВЕНИЦИ НА ГАЛЕРИЯ „ФОРУМ“)

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.