Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Институт СЕРВАНТЕС – София представя изложба на плакати, посветени на ДОН КИХОТ

Институт СЕРВАНТЕС – София представя изложба на плакати, посветени на ДОН КИХОТ

Институт СЕРВАНТЕС – София представя изложба на плакати, посветени на ДОН КИХОТ

Институт СЕРВАНТЕС – София представя изложба на плакати, посветени на ДОН КИХОТ

ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС – СОФИЯ

представя

ИЗЛОЖБА НА ПЛАКАТИ, ПОСВЕТЕНИ НА ДОН КИХОТ

ИЗБРАНИ ТВОРБИ ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА

МЕЖДУНАРОДНОТО ТРИЕНАЛЕ НА СЦЕНИЧНИЯ ПЛАКАТ-СОФИЯ

ПРОСТРАНСТВО – СЕРВАНТЕС

София, ул. „Св. София” 3

19 април – 03 май 2017

Плакатите в изложбата са посветени на Сервантес и са вдъхновени от неговото велико произведение „Дон Кихот”. Те са част от международен проект, ръководен от големия венецуелски график и плакатист Сантиаго Пол, осъществен през 2005 година, за да отбележи 400-ната годишнина от публикуването на романа. Проектът, сред чиито участници е и Международното триенале на сценичния плакат чрез работата на Божидар Икономов (1943-2016), обединява плакати на автори от цял свят, формирайки колекция пощенски картички.

За настоящата изложба, триеналето е подбрало произведения, създадени специално за серията и такива, които имат свой предходен самостоятелен живот. Идеята на селекцията е да представи многообразие от художествени и стилови решения и да покаже, че посланията на Сервантес и неговият безсмъртен Дон Кихот са неизчерпаема творческа провокация за съвременния визуален артист.

Колекцията е чудесна възможност за българската публика да се срещне с изкуството на значими и знакови фигури в света на графичния дизайн като Алън Флетчър (Великобритания), Уве Льош (Германия), Ерик Оливарес (Испания) , Фил Рисбек (САЩ), Ищван Орос (Унгария), Тапани Артомаа (Финландия ) и същевременно да се докосне до малко известните у нас постижения на Латиноамериканската плакатна школа.

Изложбата е посветена на Деня на Сервантес и Международния ден на книгата.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.