Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title ИВАН АНДОНОВ /1934 – 2011/ – ретроспектива в галерия АРТЕ

ИВАН АНДОНОВ /1934 – 2011/ – ретроспектива в галерия АРТЕ

ИВАН АНДОНОВ /1934 – 2011/ – ретроспектива в галерия АРТЕ

ИВАН АНДОНОВ /1934 – 2011/ – ретроспектива в галерия АРТЕ

Галерия АРТЕ

представя

ИВАН АНДОНОВ /1934 – 2011/

ретроспективна изложба, живопис

03 – 19 май 2017

Откриване: 3.май, 18:00 часа – ул. Г.С. Раковски 183 А, София

„Живописец, със свое неспокойно творческо поведение, изискан като пластически език, поетичен и чувствителен като душевност и не на последно място – професионално отговорен към произведенията си.

Живописта на Иван Андонов не е интелектуално хоби за духовно извисен артист, а дълбока вътрешна необходимост за творец, обсебен от мистерията на цвета, от структурата на живописната материя, от пластическия ритъм и емоционалния живот на картината – художник със свой стил и своя следа в противоречивия свят на пластическото познание. Един истински творец, който трудно се вписва в агресивната съвременна арт безпардонност, дистанциран от амбициозната посредственост, се завръща с чистотата на едно извисено духовно поведение.” Светлин Русев

Изложбата е по повод рождения ден на Иван Андонов – 3 май, има ретроспективен характер и e достоен повод да се съберем негови почитатели, приятели и колеги. Представяне на експозицията от Светлин Русев на 3 май 2017 от 18.00 часа.

Благодарим на Люба Маричкова за любовта, с която прави тази изложба да е възможна.

Благодарим и на Ани Петрова за предоставената фотография на Иван Андонов от плаката.

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.