Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Пипалати“ – концептуална изложба в галерия UNDERGROUND

„Пипалати“ – концептуална изложба в галерия UNDERGROUND

„Пипалати“ – концептуална изложба в галерия UNDERGROUND

„Пипалати“ – концептуална изложба в  галерия UNDERGROUND

Галерия UNDERGROUND

представя

ПИПАЛАТИ

Концептуална изложба

23 – 30 юни 2017


Куратор: Миглена Савкова
Художници: Гергана Мутафчиева, Габриел Пеев – керамични обекти и Мартин Пеев – фотография

Откриване: 23 юни от 19:00 часа

Underground gallery/studio – ул.Владайска река №4, Стокова борса „Зимница“, София

 

 

Пипалати е проект на Creative Line Studio, в който участват Гергана Мутафчиева и Габриел Пеев – керамични обекти и Мартин Пеев – фотография. Идеята на екипа е да покаже развитието на един обикновен предмет в друга светлина. Да го изведе от стерилната /тривиална/ обстановка на дома и да го въведе в неговата естествена среда. Това, символично, показва пътят от раждането на идеята до нейния полет. Обектите са инспирирани от морската флора и фауна като позиционирането им в различна атмосфера подчертава тяхната естествена природа. Ситуирането на изделията в различна обстановка цели да извади осветителното тяло извън контекста на функционалния предмет. Така се стига до три основни групи пространства, които проектират пътят на това изделие. Това са на първо място неговото зараждане, на второ опитът за прохождане и на трето символичното отлитане на идеята в пространството. В тази връзка концепцията има следния надслов: зараждането започва някъде в недрата, в огъня, дълбоко под земята; прохождането е плавното израстване, на повърхността, в пещерата, на земята; отлитане – на свобода, в пространството, в облаците и небето.

Creative Line Studio:

Гергана Мутафчиева и Габриел Пеев работят в сферата на художествената керамика и дизайн. И двамата завърщват НХА, специалност Дизайн на порцелан и стъкло и работят заедно вече над 10 години. Участват под името на Creative Line в редица инициативи, включващи различни проекти, изложения и фестивали, както в България, така и в чужбина. В проекта се включва и Мартин Пеев, последна година фотография в НБУ. Той е познат на съвременната публика с фотографските изображения на София, участия в благотворителни изложби и конкурси в отделни направления на фотографския жанр. В проекта се включва с фотосесия на различните пространствени инсталации, което завършва цялостното изграждане на концепцията.

Пипалати - изложба на Гергана Мутафчиева, Габриел Пеев и Мартин Пеев

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.