Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Изложба на Александър Терзиев в галерия МИНЕРВА

Изложба на Александър Терзиев в галерия МИНЕРВА

Изложба на Александър Терзиев в галерия МИНЕРВА

Изложба на Александър Терзиев в галерия МИНЕРВА

Галерия МИНЕРВА

представя

АЛЕКСАНДЪР ТЕРЗИЕВ

изложба, живопис

18 юли – 16 август 2017

Изложбата може да бъде видяна във фоайето на Гранд Хотел София, ул. Гурко 1

 

 

Александър Терзиев е роден на 14 ноември 1953г. в Сандански. Завършва специалност “Художествен текстил” в София през 1972 г. В продължение на 10 години работи с големия български художник Димитър Казаков – Нерон / 1933-1992г./. Този период се оказва и неговата “житейска академия”. Има 14 самостоятелни изложби. Негови творби са представяни в галерии – Италия, Македония и Гърция. Картини на Александър Терзиев се намират в частни колекции в САЩ, Япония, Германия, Холандия, Дания, Швеция, Италия, Франция.

Александър Терзиев е художник -символист, борави със символи и знаци, чрез които изразява своите мисли и идеи за живота. Творбите му са изобразени в няколко цикъла.
Единият е “Нарът” – за зараждането на живота като символ. Това са фигуративни композиции, вградени в изображението на плода.
Вторият цикъл е “Врати”. Чрез тях изразява друга своя идея – всеки човек има своя врата, тя е начало и край на нещо конкретно, граница между материалното и духовното. Така преминавайки през различни “двери”, човек оставя и свой отпечатък върху тях.
Работи и върху още два цикъла: ”Кръст” – символ на вярата, смирението и съдбата, и “Меч” – представящ житейската битка

Водеща идея в творчество му е Любовта. Това са, както взаимоотношенията между хората, така и любовта, раждаща живот. В този смисъл в неговите картини изобилстват женските фигури. Това не е случайно, защото жената е тази, която ражда новото начало. Дори и в малкото пейзажи, които създава, използва човешки фигури, за да предаде духовност на изображението.

 

Александър Терзиев - художник

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.