Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Галериите на София“ – съвместно представяне на 27 галерии в Градската градина

„Галериите на София“ – съвместно представяне на 27 галерии в Градската градина

„Галериите на София“ – съвместно представяне на 27 галерии в Градската градина

„Галериите на София“ – съвместно представяне на 27 галерии в Градската градина

ГАЛЕРИИТЕ НА СОФИЯ

24 юли – 06 август 2017

изложба-представяне на 27 столични галерии в Градската градина (Народен театър)

От 24 юли 2017 г. софиянци и гостите на столичния град, разхождайки се в градската градина пред Народния театър ще могат да се запознаят с индивидуалното представяне на 27 частни столични галерии. Реализацията на тази изложба е резултат от сътрудничеството на сайта „Sofia Art Galleries” и дирекция „Култура“ на столичната община, върху чиито табла са разположени 27 голямо-форматни принта, представящи всяка една от участващите галерии.

Това са: [a] cube contemporary, The Art Foundation, Underground, Абсент, Аросита, Арт Алея, Арт къща „Куклите“, Астри, Дега, Галерия 10, Икар, Маестро, Контраст, Лоранъ, Минерва, Натали, Нирвана, Ной, Нюанс, Париж, Ракурси, Сан Стефано, Синтезис, Стубел, Форум, Червената точка и галерия Юзина.

Всички те са регистрирани в сайта sofia-art-galleries.com, чиято цел е да бъде платформа за комуникация и представяне на софийските галерии, а и самият той е резултат на добрите отношения между самите тях. Това е първата им съвместна инициатива, но амбицията на всички е да разширяват полето на общите си изяви.

Любопитен е и факта, че повечето от галериите се намират на 700 – 900 метра от мястото на изложбата и посетителите с лекота ще могат да разгледат подбраните им летни експозиции.

Приятно разглеждане и пътешествие из морето на изкуството !

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година. Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на едно добро сътрудничество между художествените галериите в град София.