Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Галерия „Контраст“ открива своя „Летен Салон“

Галерия „Контраст“ открива своя „Летен Салон“

Галерия „Контраст“ открива своя „Летен Салон“

Галерия „Контраст“ открива своя „Летен Салон“

Галерия КОНТРАСТ

Летен Салон

1 август – 7 септември 2017

 

 

Eкспозицията на ул. „Цар Самуил” 49 включва творби, подбрани от проф. Аксиния Джурова, и представящи художниците и скулпторите с произведения от последното десетилетие.

В „Летния салон“ на галерията ще имате възможност да се срещнете с поетичния лиризъм на Греди Асса, запленяващата носталгичност на Милко Божков, сложния, от ярка тоналност до монохромност, колорит на Аршак Нерсисян, фюжъна на Румен Рачев, експресията на Сашо Костов, постимпресионистичните интерпретации на градините в платната на Алисия Санча, живописния мистицизъм на Веско Велев, изгубените светове на Цветан Колев, притихналата природа на Надя Станчева.

В експозицията са включени и пластики на известния със своята класичност, доайен на българската скулптура Величко Минеков, привлекателните женски торсове на Христо Харалампиев, впечатляващият с интимността си „Тоалет” на Валентин Старчев и цикъла „Хлябове” на Андрей Лекарски, „стоплени” от лятното слънце.

Летният салон“ на галерия „Контраст”, представящ на публиката любими артисти и приятели, има за цел освен да донесе естетическа наслада в топлите месеци, но и да стартира новият ѝ проект – сборните изложби от подбрани автори ще станат традиционни както за големите празници, така и за летния сезон. Нещо повече, екипът на галерията подготвя мащабна онлайн платформа, където почитателите на изкуството ще срещнат широк тематичен и творчески диапазон с желанието да задоволи широк кръг от интереси.

Произведенията от настоящата експозиция, със своя подчертано интимен характер, предлагат възможности за оригинални интериорни решения, съобразени с индивидуалните предпочитания и интереси на любителите на артистичния домашен дизайн.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.