Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home/sofiaar/public_html/wp-config.php on line 88

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home/sofiaar/public_html/wp-config.php on line 89

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home/sofiaar/public_html/wp-config.php on line 90
“Erotica Universalis” – изложба на на група “Answer 51” в галерия СТУБЕЛ | Sofia Art Galleries :: Галерии в София

“Erotica Universalis” – изложба на на група “Answer 51” в галерия СТУБЕЛ

“Erotica Universalis” – изложба на на  група “Answer 51” в галерия СТУБЕЛ

Галерия СТУБЕЛ

представя

EU/ *Erotica Universalis

28 август – 15 септември 2017

изложба – живопис

на група “Answer 51”

Откриване: 28 август (понеделник) / 19:00 ч. / ул. „Коста Лулчев“ 2 B, София

”I am fifty years old and I have always lived in freedom; let me end my life free; when I am dead let this be said of me: ‘He belonged to no school, to no church, to no institution, to no academy, least of all to any régime except the régime of liberty.”

Gustave Courbet

“Еротика универсалис” е новата и втора тема на групата Answer 51. След бъдещето, което идва достатъчно бързо, еротиката е следващият достоен “противник”, който си заслужава да бъде проучен. И те го правят – всеки за себе си, безстрашно, както изследователят, който не се бои да навлезе в непознатото, въоръжен с наблюдателност, разбира се, със знания, но и с интуиция, без страх от зараза, с чувство за изпълняване на дълг към човечеството. В края на краищата, без еротика няма човечество…

Търсенето на рецепта за еротика универсалис е като търсене на рецепта за щастие универсалис – съществува хипотетично, но е непостижимо; всеки е длъжен да изработи своето щастие, а като художник – да навлезе в тази територия, която ще му дава гориво и ресурси дълги години. Да намира своя modus vivendi, да направи собствената си рецептура – кому лечебна и сладка, кому горчива и отровна. И като артист, да умее да се заиграва с демоните си, да ги опита и да ги опитоми или да се остави да го овладеят. И всичко това, в името на изкуството…и на публиката. Безспорно това, което се е получило, са нови, силни, запомнящи се картини. Поезия. И ако някой се сети, че хвърлят ръкавица на Курбе (L’Origine du monde), 1866, Musée d’Orsay, Paris, ще им признае, че го правят талантливо и ще усети, че се подчиняват единствено на режима на свободата.

Олимпия Даниел

17.08.2017, Париж

Erotica Universalis - изложба в галерия Стубел