Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Две години Център за изкуства „Арт лаборатория“

Две години Център за изкуства „Арт лаборатория“

Две години Център за изкуства „Арт лаборатория“

Две години Център за изкуства „Арт лаборатория“

празник на изкуствата на улица Цар Самуил в София 2017На 30 септември Арт кварталът в София ще се обедини и утвърди като зона за култура под надслов „Европа в една софийска улица”. През целия ден на улица „Самуил” ще звучи музика, местните галерии ще представят изложби с български и чуждестранни художници и ще бъдат организирани много арт събития със свободен вход.

Пространството на Центъра за изкуства „Арт лаборатория“ отвори своите врати за първи път преди две години на 30 септември през 2015 г. Сега продължава да ги държи все така отворени и екипът му е подготвил няколко приятни събития, с които да се включи в проекта на фондация „Въпреки” – „Европа в една софийска улица”, заедно с другите пространства за изкуство около ул. „Цар Самуил“.
В лабораторията посетителите ще могат да разгледат експерименталните живописни картини на Юлиан Станкулов и да изпробват различни устройства за прехвърляне на изображението. Авторовата колекция включва устройства използвани още от времето на Ренесанса, като камера обскура до съвременни джобни проектори и очила за виртуална реалност. Тези устройства и експерименти  са част от изследваната от художникът тема за деформацията на изображението, която ще защити като докторант към Националната художествена академия.
За първи път за посещение ще бъде отворен и двор „Спокойствие“ където младите български поети Теодора Тотева и Георги Гаврилов ще четат поезия изрисувани като живи картини.
След 17:00 ч. Арт лаборатория кани всички да поспорят на тема реалност и възприятия, да послушат поезия и музика от грамофонни плочи и/или да се почерпят със свежа напитка на двор „Спокойствие“.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.