„Различна реалност“ на Иван ТАФРОВ в галерия САН СТЕФАНО

„Различна реалност“ на Иван ТАФРОВ в галерия САН СТЕФАНО

Галерия САН СТЕФАНО

представя

ИВАН ТАФРОВ

„Различна реалност“

изложба, живопис

09 ноември – 09 декември 2017

Вернисаж: 9 ноември  2017, 19.00 ч. – ул. Сан Стефано 22, София (Сан Стефано Плаза)

 

Галерия „Сан Стефано“  представя “Различна реалност”, ретроспективна изложба, отразяваща творческия път на художника Иван Тафров през последните 20 години. Над 20 произведения на платно – портретна живопис от участия в световни конкурси, пейзажна живопис в малък и голям формат и натюрморти, майсторски изпълнени с тромп л’ой – техника, създаваща оптична илюзия, радват ценители и колекционери.

В своите пейзажи Тафров превръща всяко състояние на природата в хармонична картина с ясно изразен емоционален фон – пищна лятна зеленина на изоставено италианско село или студено есенно утро в планината Витоша събират всички съставни на природното единство. В платната на Тафров всеки допир на четката е значим като проявление на неповторимия му почерк, перестите мазки полягат с лекотата на есенни листа, а тънката работа с върха на четката налива в работите му живот и емоционални краски. Портретите очароват със своята искреност и висша степен на завършеност, те носят в себе си вътрешния свят на своя герой.

Задачата да бъде създаден образ на света във формата на самия живот е изпълнена безупречно от художника, а за зрителя не остава друго, освен да се пренесе в неговата „Различна реалност“.