Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Румен МАЛЧЕВ – Душата като цигулка на Страдивариус

Румен МАЛЧЕВ – Душата като цигулка на Страдивариус

Румен МАЛЧЕВ – Душата като цигулка на Страдивариус

Румен МАЛЧЕВ – Душата като цигулка на Страдивариус

Галерия АРТЕ

представя

РУМЕН МАЛЧЕВ

Душата като цигулка на Страдивариус

живопис

28 януари – 08 февруари 2019

Откриване на 28.01. 2019 /понеделник/ от 17,30 часа – ул. Бузлуджа 31, София

със специалното участие на Красимира Султанова, цигулка

 

Преди близо десет години художникът Росен Рашев – Рошпака  написа за картините на своя приятел Румен Малчев – „Многобройните, сътворени с любов лакови пластове, създават в мен усещането, че гледам старинен музикален инструмент, в който прозират хилядите лазурни слоеве – през тях наднича умиротворение и любов.“    Това негово емоционално усещане днес претворяваме в изложба – Душата като цигулка на Страдивариус. Мястото е галерия Арте , а освен приказните картини на Румен, ще имаме удоволствието и да посрещнем като наш гост концертмайстора Красимира Султанова, която ще изпълни на живо произведения на Панчо Владигеров , Петър Христосков, Георги Златев-Черкин  и др .

Самият Румен Малчев оприличaва  работата си с лютиерството . Той споделя, че когато вземе едно платно в ръцете си и то му харесва, има чувството, че държи цигулка. “Понякога тая цигулка може да е съвършена, друг път може да е направена от майстор току-започнал занаята. В моята работа има нещо лютиерско , нещо по-причудливо дори.”

Картините на Румен Малчев са изпълнени с чудновати герои, позабравени типажи, вълшебни сюжети, оригинален рисунък и топли, неповторими багри. Добре дошли в необичайния свят на този самобитен творец, дълбоко свързан с българските корени и традиции.

Rumen Malchev-kartina

Rumen Malchev

Румен Малчев е роден в Ямбол през 1970 година. Завършва Средно специално художествено училище за изящни изкуства “Илия Петров” в гр . София. За своя безспорен талант той получава специална стипендия за особено дарование на Съюза на българските художници. Носител е на Награда за млад автор. Негови картини са собственост на частни колекции от България, Германия, САЩ , Франция, Англия, Австрия, Швейцария. Това е осмата му самостоятелна изложба в Галерия Арте .

Красимира Султанова е завършила Музикална академия „Р.Шуман “ –Дюселдорф – Германия при проф .Роза Файн  . Носител е на Сертификат от Вагнерови  Музикални Празници – 1998- Байройт .

Красимира Султанова е концертмайстор на камерен ансамбъл „Дианополис “ гр . Ямбол и концертмайстор и солист на симфониета   „Del Arte“ – Братислава.  Тя е солист и на различни камерни формации.

Прочутата ни цигуларка концертира с успех в България и чужбина – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Италия, Белгия, Гърция, САЩ , Испания  и Франция. Репертоарът й включва огромен брой произведения – солови и камерни от Ренесансовата епоха до Съвременността.

Има богата звукозаписна дейност за фонда на много  наши и европейски издателства – десет компакт диска .

Член  е на Баховото общество в Лайпциг.

Красимира Султанова - цигулка

Krassimira Sultanova

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.