post-title event-title VI ФОРУМ „Малки графични форми“ на СБХ в галерия АРТ АЛЕЯno noПродължителност: 2018-11-15 - 2018-12-05

VI ФОРУМ „Малки графични форми“ на СБХ в галерия АРТ АЛЕЯ

Продължителност: -

Галерия АРТ АЛЕЯ

VI ФОРУМ МАЛКИ ГРАФИЧНИ ФОРМИ

сбх – секция графика и илюстрация и ГАЛЕРИЯ АРТ АЛЕЯ

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ГАЛЕРИЯ ФИНЕС

15 ноември – 5 декември 2018

Откриване и  обявяване на наградите: 15 ноември 2018, 19 часа – ул. Уилям Гладстон 51А, София

 

Форум Малки графични форми

Шестото издание на една от най-популярните изяви на Секция „Графика и илюстрация“ на СБХ „Форум Малки графични форми“ отново предстои. По традиция ценителите на малката графика се наслаждават на това камерно изкуство в края на годината. Отново домакин на събитието ще бъде галерия Арт Алея.

Съпътстваща изложба

Освен съвременните тенденции в графичното изкуство на малкия формат тази година като съпътстваща проява ще бъде показана и част от колекцията екслибриси на полския автор Кшищоф Марек Бак. Кшищоф Марек Бак е полски художник, творящ в сферата на малката графика и екслибриса, автор е на повече от 1400 екслибриса и малки графики и е отличен с над 30 международни награди. Завършва Академията за изящни изкуства във Вроцлав, Полша, а днес е ръководител на департамента по графичен дизайн в Института по изкуствата на университета в Силезия, зам.-декан на художествения департамент в Циежин, артистичен директор на Международното биенале за екслибрис в Гливице (Полша) и член на германското Екслибрис общество. Има над 90 реализирани самостоятелни изложби, както и множество награди из цял свят.

Акция „Само за фенове“

Поради големия успех и интерес за трета поредна година организаторите се солидаризират с инициативата „Само за фенове”. Това е уникална възможност за ценителите и колекционерите на графика да се сдобият с произведения на любимите си автори на цена от 50 лв.

Акцията ще бъде от 15.00 до 18.00 часа в галерия „Арт алея” в деня на откриването – 15 ноември 2018 г.

Награди

•Ще бъдат присъдени 3 награди:

1. Награда за цялостно представяне – плакет, посветен на Стефан Марков + откупна награда, осигурена от галерия „Финес“.

2. Награда за млад автор – плакет, посветен на Стефан Марков + откупна награда

3. Награда за медийно отразяване и популяризиране на събитието.

Местоположение: Галерия АРТ АЛЕЯ - ул. Уилям Гладстон 51А, София

Още актуални изложби

Зареждане на …