post-title event-title „Акварелни миниатюри“ – изложба в галерия АБСЕНТno noПродължителност: 2019-05-16 - 2019-06-01

„Акварелни миниатюри“ – изложба в галерия АБСЕНТ

Продължителност: -

Галерия АБСЕНТ

представя

„Акварелни миниатюри“

сборна изложба

16 май – 01 юни 2019

Откриване: 16.05.2019, 18:30 ч. – ул. „Цар Самуил“ 37, София

 

На 16.05.2019 година (четвъртък) в акварелна галерия „Абсент“ в 18.30 часа ще бъде открита изложбата „Акварелни миниаюри“. В нея ще вземат участие осемнадесет автора, чиито картини са обединени от акварелната техника и малкия формат.

Целта на изложбата е да отправи предизвикателство към художниците като им даде свобода в избора на тема, но ги ограничи във формата. Задачата е допълнително усложнена от избора на акварела като изразно средство. Макар и една от най – красивите изобразителни техники, акварела е капризен, труден за овладяване и нетъпящ неумение и несигурност. За да се постигне красота трябва да го овладееш, да използваш богатството от нюансите на цветовете, на плътностите и преливките и да постигнеш баланс и хармония. Подобна магия може да се сравни само с майсторството на бижутера ювелир, който създава съвършенно бижу и няма право на грешка ако иска да създаде нещо неповторимо.

В този смисъл галерия „Абсент“ се е доверила на таланта на едни от най – изявените в областа на акварела автори. Зрителите ще могат да се насладят на майсторството на Александър Телалим, Андриан Бекяров, Бояна Петкова, Васил Василев – Васо, Виолета Бояджиева, Ерна Ангелова, Иван Додов, Калина Тонева, Кирил Божков, Красимир Тодоров, Крум Костов, Любомир Йотов, Любомир Марков, Марио Костов, Месрур Сабит, Петя Танева, Сава Цоновски, Севда Потурлян и Селма Тодорова.

Всеки един от тях има своя ясен, категоричен и разпознаваем стил, всеки един от тях изпитва вълнение от различна тема, но всички заедно правят тази изложба прекрасна с майсторството и таланта си.

 

Местоположение: Галерия АБСЕНТ - ул. "Цар Самуил" 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …