post-title event-title Алберто Гандолфо – фотографска изложба в арт пространство „Кооператива“no noПродължителност: 2019-06-06 - 2019-07-07

Алберто Гандолфо – фотографска изложба в арт пространство „Кооператива“

Продължителност: -

Арт пространство „Кооператива“

представя

Изложба на италианския фотограф-изследовател

Алберто Гандолфо

„Онова, което остава“

или 27 репортажни истории, продължили живота си отвъд новините

06 юни – 07 юли 2019

Откриване:  6-и юни 2019 год. от 18:30 ч. – бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Проектът на италианския фотограф Алберто Гандолфо „Онова, което остава“ ще бъде представен в рамките на фестивала „Фотофабрика“ – 27 репортажни истории с портрети на хора, влезли в новините като жертви или близки на жертви, засегнати от мафия, корупция, насилие и други. Включва фотографии на места и портрети на хора, станали част от италианските медии. Проектът започва през 2017 год. като фотографско разследване, като води и до създаването на фотокнига с историите за търсене на справедливост и за онова, което остава след трагедиите, онова, което остава след новините. Изложбата ще бъде открита на 6-и юни в арт пространство „Кооператива“, когато ще бъде и премиерата на фотоалбума.

Алберто Гандолфо е роден през 1983 в Палермо, където завършва местния университет през 2010. Специализирал е портретна фотография и черно-бели фотопечатни технологии при няколко световни фотографа. През последните години работи върху проекти, чийто център е самоанализът през портретите на хората, които снима, включително популярни личности и фигури от италианската и световна култура. Има самостоятелни и колективни изложби в Италия, Франция, Русия. Негови произведения са излагани на различни места, сред които: Галерия за модерно изкуство GAM, фондация „Театро Масимо” в Палермо и престижния международен фестивал Voies Off по време на фотографските срещи в Арл, Франция. От 2016 е съосновател и част от фотоколектива Eglise.

Проектът „Онова, което остава”, с куратор Бенедета Донато, му носи първо място за най-добро портфолио във фестивала Европейска Фотография – 2018 г.

 

Местоположение: Арт пространство и коуъркинг „Кооператива“ – бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Още актуални изложби

Зареждане на …