post-title event-title Андрей Даниел – „Места за срещи“ в галерия НЮАНСno noПродължителност: 2018-11-15 - 2018-12-01

Андрей Даниел – „Места за срещи“ в галерия НЮАНС

Продължителност: -

Галерия НЮАНС

представя

Андрей Даниел

„Места за срещи“

изложба, живопис

15 ноември – 1 декември 2018

вернисаж: 15 ноември 18 до 20часа –  ул. Иван Денкоглу 42, София

 

Между 15 ноември и 1 декември галерия Нюанс ви кани на „Места за срещи“ – експозиция събрала 14 непоказани живописни платна на Андрей Даниел, чрез които той ще ви „срещне“ с имагинерни и конкретни пространства, които да огледате или да се разходите. Идеите за създаването на тези сюжети са се зародили през последното пребиваване на Андрей Даниел в Сите Дез Ар през 2017г. Това далеч не е първото му посещение в Париж, но този път художникът е видял там нещо ново, което го е провокирало и вдъхновило: целя Париж, сякаш нарочно е осеян с места за срещи. Някои от тях са злободневни, други са специални и дългоочаквани, а някой са донякъде абстрактни, но същевременно съвсем реални – тази между творци и техните предци. Tе правят възможно да се преминава между епохите в историята на изкуството, което е безценно, а във вечния град това е и неизбежно.

„Разбира се, заглавието на тази изложба е пак опит за метафора. Защото тези срещи са въображаеми, в някакви други, /някои ги наричат „духовни“ пространства.

Места, в които опредметените фантазии са реалности, открити и напипани от наши предтечи и съществуващи за нас, като истинските дървета, треви или планини.

Пространства, в които реалностите са въплътени ценности, към които непреодолимо сме привлечени. Там можем да се срещнем с мъдри и гениални хора, с техния огромен талант да превръщат предметите в скъпоценности, там можем да се срещнем дори със себе си.

Добре е да пътешестваме до тези места, които разширяват все по-стесняващия се свят и даже му придават някакъв смисъл.“

Андрей Даниел

 

Местоположение: Галерия НЮАНС - ул. Иван Денкоглу 42, София

Още актуални изложби

Зареждане на …