post-title event-title Антония Димитрова – дебютна изложба в Галерия КО-ОПno noПродължителност: 2020-09-10 - 2020-09-30

Антония Димитрова – дебютна изложба в Галерия КО-ОП

Продължителност: -

Галерия КО-ОП

представя

Антония Димитрова

„НАКЪДЕ? ОТТТУК ЛИ?“

първа самостоятелна изложба

 куратор -Стела Каменова

10 – 30 септември 2020

Вернисаж: 10 септември 2020, 19-21 часа – бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

 

В рамките на експозицията ще бъдат показани поредица от работи, създадени с графичната техника „суха игла“. Също така, Антония ще представи и авторска настолна игра с карти с изображения от изложбата. Посетителите ще могат да се запознаят с правилата на играта на място.

Антония е един от първите обитатели на работното пространство на КО-ОП. Тя идва да работи по проект, но среща съмишленици в екипа и така стига до решението да направи своята първа самостоятелна изложба тук. Произведенията, които ще бъдат представени стартират своя път още през 2018 г. , по време на участието на Антония в международната творческа резиденция World of Co, и биват развити специално за пространството на КО-ОП. С тези работи, художничката загатва необходимостта от грижа за собственото въображение и любознателност, но и към въпроса за действителността, която сътворяваме, какви нови значения й придаваме, какво всъщност изграждаме.

 

Антония Димитрова е българо-американски интердисциплинарен художник, живеещ между София и Маями. С творбите си изследва границите на пълноценния живот и напрежението да бъдеш в настоящето, докато пътуваш към непознатото. Разкривайки нови значения и смисли, Антония си служи с рисуване, монотипия и монопечат, за да картографира процесите на наслагване на образи, думи, спомени и движение. В своята работа се стреми да изражда връзки между хората като създава пространства за диалог, окуражавайки индивидуалното и колективно възраждане чрез художествена практика.

Антония завършва специалност „Графика и история на изкуството“ в Wheaton College, Масачузетс и има магистърска степен по „Изкуства и трансформация на конфликти“ от European Graduate School, Швейцария. Притежава и сертификат за „Интермодални експресивни изкуства“ от Института за експресивни изкуства във Флорида. Нейни работи са част от постоянната колекция на Wheaton College, както и частни колекции в България, САЩ, Испания и Аржентина.

Местоположение: Галерия КО-ОП - бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Още актуални изложби

Зареждане на …