post-title event-title „АПОСТРОФ“ – изложба на Петър НАНЕВ в галерия АРТУРno noПродължителност: 2017-03-16 - 2017-03-31

„АПОСТРОФ“ – изложба на Петър НАНЕВ в галерия АРТУР

Продължителност: -

Галерия АРТУР

представя

„АПОСТРОФ” – графична рисунка

Петър Нанев

16 – 31 март 2017

Вернисаж: 16.03.2017 г. – четвъртък, 17.00 – 20.00 ч. / ул. Цанко Церковски 36, София

 

Пет години след изложбата си “Метафорично” в галерия „Артур”, Петър Нанев се завръща от Испания с нова серия графични рисунки. Представените в новата му експозиция над 50 творби в различни формати са обединени от названието „Апостроф”.
Апостроф е знак за нещо пропуснато, но и прекъсване на говоренето, за да се изрази оценка и отношение към нещата . Изложбата „Апостроф” е визуален изказ на съпротивата или приемането им. Разнообразието от теми в рисунките на Петър са съответствие, реакция и акцентиране на детайлите – дребните на пръв поглед неща, които съставляват и осмислят реалността.
Графичните решения изострят и провокират сетивата, за да видим и разпознаем в черно-бялото цветността на живота.

За автора:

Роден е през 1965 г. в София. Рисува от дете. Завършва училище за приложни изкуства – специалност дърворезба. Продължава образованието си в същата специалност в Националната художествена академия. От 1990 г. живее и работи в Испания.
През годините реализира редица проекти: интериор, обемни скулптурни реклами, зала за дегустации на вина и др. Проектира и изпълнява дърворезби на църквата Dalias Almeria Espana, параклиса Capilla Padre Rubio, стенопис и дърворезба за църквата Virgen de las Augustias и др.

Местоположение: Галерия АРТУР - ул. Цанко Церковски 36, София

Още актуални изложби

Зареждане на …