post-title event-title АТАНАС ХРАНОВ – „Ясните очертания на господин Х.“ Изложба в РАКУРСИ.no noПродължителност: 2017-04-19 - 2017-05-12

АТАНАС ХРАНОВ – „Ясните очертания на господин Х.“ Изложба в РАКУРСИ.

Продължителност: -

Галерия РАКУРСИ 

представя

АТАНАС ХРАНОВ

„Ясните очертания на господин Х.“

изложба, живопис

19 април – 12 май 2017

 

Изложбата „Ясните очертания на господин Х.” е нов етап в развитието на Атанас Хранов като творец, който притежава способността да вижда винаги различно съвременния свят.

В света на художника внезапно са се появили нови персонажи и предмети. Контурите им  са светещи като осева линия и обгръщат господин Х. изцяло, сякаш е навлякъл ризница, сякаш е издигнал преграда, сякаш желае да остане отстранен, чужд на външния свят. Мекият сумрак, който досега е обгръщал света и е споявал частите му, оглаждал е ръбовете, сега е заменен от остра светлина, сякаш Господ е светнал с прожектор в очите на човечеството и го разглежда втренчено. И в тези само-построени граници, той се заобикаля със всичко вълшебно и фантазно, което съществува и го прелъстява с красота.

Очертанията , в които е свит човекът в картините на Атанас Хранов наподобяват утроба, чашка на цвете, скафандър, спасителна капсула на космически кораб, но най-вече – камбана. Камбана, чийто език е самотното човешко същество.

Александър Секулов

Атанас Хранов - Ясните очертания на Господин X

Местоположение: Галерия РАКУРСИ - ул. Хан Крум 4А, София

Още актуални изложби

Зареждане на …