post-title event-title „Автограф“ – изложба на Станка Атанасова в галерия СЕРДИКАno noПродължителност: 2018-02-06 - 2018-03-10

„Автограф“ – изложба на Станка Атанасова в галерия СЕРДИКА

Продължителност: -

Галерия СЕРДИКА

представя

Станка Атанасова

„Автограф“

изложба, живопис

06 февруари – 10 март 2018

Галерия „Сердика“ – ул. „Цар Самуил“ 90, ет 2 ( ъгъла на ул.“Стефан Стамболов“ и „Лозенград“)

 

Авторката и нейното творчество бяха представени от младата изкуствоведка Екатерина Михайлова, часто от екипа на галерия „Сердика“ на Женския пазар, която сподели с присътващите:

„Докато подреждахме експозицията и бях изправена пред предизвикателството да напиша слово за откриването, си припомних цитат на един от основоположниците на абстракционизма – Василий Кандински. Цитат, който би могъл да бъде обобщение на концепцията на автора, чиито платна виждаме пред нас: „Прекрасно е това, което отговаря на вътрешната душевна необходимост“. Станка Атанасова е сравнително непознат на публиката млад автор. Живописните й абстракции са обединени под мотото „Автограф“ и бележат нов етап от нейното творчество. Активността й в художествения живот е засвидетелствана в творческата и биография – реализирането на три самостоятелни изложби, както и участието й в редица общи проекти. Още един пример за професионалните успехи на Станка е включването й в престижната изложба на финалистите от Конкурса за съвременно изкуство на галерия „Нюанс“.

 

 

 

 

Местоположение: Галерия "Сердика" - ъгъла на ул."Стефан Стамболов" и "Лозенград" - ет. 2 

Още актуални изложби

Зареждане на …