post-title event-title „Аз се присъединявам към …” – фотографска изложба на Андрей Семьоновno noПродължителност: 2017-10-17 - 2017-10-30

„Аз се присъединявам към …” – фотографска изложба на Андрей Семьонов

Продължителност: -

Галерия за фотография SYNTHESIS

представя

Андрей Семьонов

„Аз се присъединявам към …”

фотографска изложба на

17 – 30 октомври 2017

Откриване на изложбата: 17 октомври (вторник) от 19.00 ч. Среща с автора: 17 октомври (вторник) от 20.00 ч.

Галерия за фотография SYNTHESIS – бул. “Васил Левски” 55

“Аз (име, фамилия), се присъединявам към редиците на …” – почти всеки гражданин на Руската федерация, по-възрастен от четиридесет години, може да продължи тази фраза. Тържественото обещание на пионера на Съветския съюз е отпечатвано на задната корица на почти половината от училищните тетрадки и искате, не искате, ще го запомните. Трябва.

Останки от империята или цветя, израсли от oстанките й? Те са преживели разпада на страна, от която са били важна част. Съхранили са паметта за своите герои през турболенциите на 90-те и спокойствието и самодоволството на началото на новия век.

Няколко поколения пионери са променили своята клетва и сега не обещават да живеят както е завещал великия Ленин и учи Комунистическата партия, но са избрали за себе си ясното задължение “да се борят за справедливостта, да творят добро и да носят радост на хората. И, разбира се, горещо да обичат своята Родина.

Проектът на Андрей Семьонов е част от “Международни фотографски срещи” – първият в България международен фотографски фестивал, който се провежда ежегодно през месец октомври в град Пловдив – „Европейска столица на културата 2019”. ФотоСинтезис е съорганизатор на събитията в гр. София.

Местоположение: Галерия за фотография SYNTHESIS - бул. “Васил Левски” 55, София

Още актуални изложби

Зареждане на …