post-title event-title АЗЕРБАЙДЖАН – вселена от магически цветове. Изложба в НХГ.no noПродължителност: 2017-04-05 - 2017-05-21

АЗЕРБАЙДЖАН – вселена от магически цветове. Изложба в НХГ.

Продължителност: -

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ

ПОСОЛСТВО НА АЗЕРБАЙДЖАН

с подкрепата на „Рила стил“

представят

АЗЕРБАЙДЖАН – ВСЕЛЕНА ОТ МАГИЧЕСКИ ЦВЕТОВЕ

5 април – 21 май 2017

Oткриване: 5 април (сряда) от 18.00 часа

Двореца, пл. „Княз Александър I

Изложбата се организира от Посолството на Азербайджан по повод 25-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България. Тя включва 31 творби на известни азербайджански художници като Мир Надир Зейналов, Явер Султанов, Елдар Маммадов, Вугар Мурадов и Джавад Мирджавадов. Експозицията обединява в себе различни школи и поколения и дава поглед към изкуството на Азербайджан от последните 35 години. Зрителят може да види отразени както социално-икономически теми, така и древната и богата култура на Азербайджан. Показаните произведения са много добър пример за пъстротата на азербайджанското изобразително изкуство.

Мир Надир Зейналов, Явер Султанов, Елдар Маммадов, Вугар Мурадов и Джавад Мирджавадов са многократно представяни в Азербайджан, САЩ, Франция, Германия, Япония, Люксембург, Русия, Холандия, Иран, Турция, Унгария, Грузия и други държави, техни произведения се съхраняват в множество музеи и лични колекции.

Всички картини, включени в изложбата, са предоставени с любезното съдействие на Рауф Ахундов.

 

Местоположение: Национална Галерия - Двореца, пл. „Княз Александър I“

Още актуални изложби

Зареждане на …