post-title event-title „Безвремие“ – изложба на Долорес ДИЛОВА в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2019-04-15 - 2019-05-10

„Безвремие“ – изложба на Долорес ДИЛОВА в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

Долорес Дилова

БЕЗВРЕМИЕ

изложба, живопис

15 април – 10 май 2019

Откриване: 15 април 2019, 18.30 ч. – ул. „Коста Лулчев“ 2 В

 

Долорес Дилова е художник, притежаващ своите разпознаваеми творческа идентичност и стил. Нейните произведения съчетават експресивност на колорита с традиционни за пейзажната живопис перспектива и отношение към пространството в картината. С новата си колекция творби, обединени в изложба под името „Безвремие“, откриваща се на 15 април в столичната галерия „Стубел“, авторката умело продължава за изследва една любима своя тематична линия, белязала значителна част от творчеството ѝ – връзката на емоционалното състояние на живописеца с природата. Картините на Долорес Дилова са наситени с конкретни, повторяеми географски дадености на любими на авторката места, но особеното и личното е присъствието на художника в тях, изразено с внушения и вариации, родени от играта със спряното в творбите ѝ усещане за време.

 

 

За автора:

Долорес Дилова е родена през 1960 г. в Плевен. Още на седем-годишна възраст тя става носител на награда от конкурс за детски рисунки в Италия с председател на журито Хенри Мур.Долорес Дилова завършва живопис при проф. Иван Кирков в Националната художествена академия.Има над 20 самостоятелни изложби в България, Франция, САЩ, Италия, Германия, Русия, Великобритания, Китай и др., както и многобройни участия в колективни изложби в Европа и САЩ. Долорес Дилова е носител на първа награда в конкурса “Млад живописец” (1987) и наградата на конкурса “Човекът и морето” (1988), Голямата награда на СБХ на Биенале на малката форма (2008), Голямата награда за живопис на Биенале “Приятели на морето”, Бургас (2014).Нейни творби има в НХГ и в други галерии в страната, а също така и в частни галерии и колекции във Франция, Англия, Италия, Германия, Япония, Израел, САЩ, Испания, Австрия, Гърция, Турция, Унгария, Кипър, Швейцария и др. Съосновател (1993) и преподавател в Частна академия по изобразително изкуство „Жул Паскин“. През 1997 г. печели конкурс и специализира в Париж, Франция. От 2011 г. е член на УС на Съюза на българските художници и председател на УС на фондация „Поддържане на изкуството в България“.

 

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул. "Коста Лулчев" 2 В

Още актуални изложби

Зареждане на …