post-title event-title „Дърво и храм“ – изложба на Александър Телалим в галерия АБСЕНТno noПродължителност: 2018-04-25 - 2018-05-12

„Дърво и храм“ – изложба на Александър Телалим в галерия АБСЕНТ

Продължителност: -

Галерия АБСЕНТ

представя

Александър Телалим

„Дърво и храм“

изложба, акварел

25 април – 12 май 2018

Откриване: 25 април (сряда), 18:30 часа – ул. „Цар Самуил“ № 37

 

Галерия „Абсент” представя дългоочакваното продължение на една особена изложба в петгодишната си история – след акварелните писма на Александър Телалим до Винсент Ван-Гог, в “Дърво и Храм” се срещат вече няколко художника – Винсент, Клод Моне, Пол Клее и, разбира се, Телалим. Това е визуален аналог на „Игра на стъклени перли” на Херман Хесе: идеята на едно произведение е преосмислена и представяна по начина, по който откроява връзката с подобна идея в друго произведение и на друг автор.

Художникът Александър Телалим е българин от украинската част на Бесарабия. Роден е през 1966 г. във Владичен. През 1995 г. се премества да живee в България, където завършва „Стенопис в Националната художествена академия.

Той е един от най-добрите български акварелисти, автор на над 60 самостоятелни изложби в страната. Неведнъж представя изкуството на България и Украйна пред света. Художник с извънредно широк творчески диапазон, като в по-широк контекст изкуството му се възприема като мост между двете култури – на Изтока и Запада. Създава свой уникална калиграфия на кирилица в източен стил.

“Теми, към които постоянно се връщам, – противоположност и преплитане на интуицията и рационалното, извисяването на Природата в човешкия Дух, вълнуват не само мен, интересно ми е да намеря връзката в творчеството на дaлечни съмишленници”. – Александър Телалим

На откриването на изложбата от 18.30 часа на 25.04.2018 г. /сряда / ще имате удоволствието да чуете прекрасната музика на Светослав Дерменджиев – виолончело.

 

 

Местоположение: Галерия АБСЕНТ - ул. "Цар Самуил" № 37

Още актуални изложби

Зареждане на …