post-title event-title „Детска стая“ – онлайн изложба в Галерия ЛОРАНЪno noПродължителност: 2020-03-31 - 2020-04-30

„Детска стая“ – онлайн изложба в Галерия ЛОРАНЪ

Продължителност: -

Галерия ЛОРАНЪ

представя

„Детска стая“ 

онлайн изложба

31 март – 30 април 2020

Пролетната изложба на галерия „Лоранъ“, реализирана изцяло онлайн, разказва истории от света на фантазното, където любители на изкуството от всички възрасти могат да намерят вдъхновение за едно изпълнено с повече смисъл ежедневие във време на силна социална изолация.

С проектите за театрални костюми на Александър Миленков, приказно-метафоричните творби на Димитър Казаков – Нерон, анималистичните рисунки на Илия Петров и графичните отпечатъци на Веселин Стайков, Давид Перец и Любомир Йорданов, изложбата има за цел да повиши стандарта и да разшири границите на онова изкуство, което обикновено се счита подходящо за детската стая.

Виртуалната експозиция е свързана именно с тази (и в момента единствена) сцена на игра, която не познава нормите на въобразимото, където галопиращи коне, застинали във времето предмети и преминаващи през необичайни метаморфози пеперуди могат да бъдат окачени в рамка на стената или да разместят пространството така, че да го населят с легенди за непобедими владетели, отпечатани върху медна монета.

В края на краищата във вселената и живота всичко е свързано с всичко. Тези зависимости могат да бъдат основани върху универсалното привличане, върху симпатията и любовта. От тук произтича и възможността за космически аналогии.“ отбелязва Лика Янко, също представена в изложбата.

Онлайн изложбата „Детска стая“, съставена от скици, рисунки, илюстрации и печатна графика, можете да разгледате на сайта на галерията, от където като мярка за борба с наложеното дистанциране от изкуството, обещават безплатна доставка на произведенията в цялата страна.

Местоположение: Галерия ЛОРАНЪ - ул. Оборище 16, София

Още актуални изложби

Зареждане на …