post-title event-title Диан Георгиев – изложба със скулптури в галерия МИНЕРВАno noПродължителност: 2016-10-03 - 2016-11-01

Диан Георгиев – изложба със скулптури в галерия МИНЕРВА

Продължителност: -

Галерия МИНЕРВА

представя

ДИАН ГЕОРГИЕВ

изложба, скулптура

03. октомври – 1. ноември 2016

Галерия МИНЕРВА – Гранд Хотел София, ул. „Гурко“ 1

Изложбата представя един автор, който следва своята същност като човек и творец, вечно търсещ и откриващ невероятни протуберанси на времето – днес, утре и в бъдеще. Авторът умее да балансира същността на малката пластика, извеждайки красивото, но не само за себе си, а майсторски изгражда всяка една от творбите си. Те „разказват” легенди за траките, улавящи звуците на Орфеевата арфа, на „сребърния звук”, на момичето с пеперудите, докоснало се до магията и изяществото на сътворението; и още на „стълбицата”, която служи на петлите – знаци на времето, на баланса между големи и малки риби. Кентавърът – част от историята на древните елини, скитащи и по българските земи. Конят, магарето, летящият Икар са пратеници на своето време. Тракийският ритон, летящият пегас, голите женски тела се докосват едва сега до жизнеността на човешките създания.

Малката пластика на Диан осъществява една жива връзка с красотата на света, любовта между хората, човешката страна на живата пластика. Тя съществува в легендите и преданията. Изложбата на Диан Георгиев е свързана с музиката, танца на нимфите и прекрасната природа на нашата земя. Пластичност, цвят, музика, любов и слънчево настроение. Авторът постоянно ни изненадва със своята целеустременост, с пътя към нови техники и технологии, но преди всичко, той остава търсещият красотата на света, една жива връзка между хората.

Светла Москова
Изкуствовед, уредник на ГХГ Пловдив

Местоположение: Галерия МИНЕРВА - Гранд Хотел София, ул. "Гурко" 1

Още актуални изложби

Зареждане на …