post-title event-title „Другото тяло“ – концептуална изложба в Галерия ГЕШОВno noПродължителност: 2019-10-18 - 2019-11-10

„Другото тяло“ – концептуална изложба в Галерия ГЕШОВ

Продължителност: -

Галерия ГЕШОВ

представя

ДРУГОТО ТЯЛО

концептуална изложба

18 октомври – 10 ноември 2019

Участват:

Велислава Гечева, Десислава Костадинова, Деян Янев, Добромир Иван, Йордан Панков, Слав Недев и Стефан Петрунов

Откриване: 18.10.2019, 18 часа – – ул. Сердика 4, София

 

Изложбата е концептуално ориентирана към другото тяло или другостта на тялото. Темата за тялото все повече разширява присъствието си, заради свръхкомуникацията в съвременния свят. Парадоксално видимостта през дисплея става все по-лесна, бърза и предпочитана пред пряката комуникация „очи в очи“, живото присъствие. Това оттегляне от общуването през близкия обем, ритъм, топлина, а защо не и аура на телата, едновременно прави възприятието стерилно, но и ни предпазва от често агресивното навлизане в личните ни метателесни граници в публичните пространства.

Вторият парадокс, който на пръв поглед е контрапункт на първия е, че другите ни гледат и виждат през своите тела и тази комуникация ни пречи да стигаме един до друг. Публичното, тялото е нашият идентификатор сред другите, но и другото, което ни провокира да бъдем двойствени, тялото е другото ни, другото тяло, през което общуваме, но и се оказваме в състояние на колизии. И двете възможности са лишени от смисъл и перспектива, видима само в единството между тялото и неговата същност, сърцевина.

Тялото има своите биохимии, своя биоритъм. Това биотяло е стълбата, по която животът се качва и слиза. Може би единствено в творчеството сближаваме тялото и Аза. В екстатичността и разтварянето се разширяват границите на Аза, а защо не и на неговото тяло. В „Другото тяло“ ще видим работи на различни поколения художници, което обединява различен опит, концепции и обсесии.

 

Drugoto tyalo - izlozhba v galeria Geshov

 

 

 

Местоположение: Гелерия ГЕШОВ - ул. Сердика 4, София

Още актуални изложби

Зареждане на …