post-title event-title Еротиката в изкуството – рисунки на Анри Кулев и книгата му „Ориент SEXpress“no noПродължителност: 2019-07-09 - 2019-07-30

Еротиката в изкуството – рисунки на Анри Кулев и книгата му „Ориент SEXpress“

Продължителност: -

Арт пространство „КО-ОП“

бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

представя

Еротиката в изкуството – рисунки на Анри Кулев и книгата му „Ориент SEXpress“

09 – 30 юли 2019

Куратор: Мариета Ценова

 

Еротични илюстрации на известния български аниматор и режисьор Анри Кулев, както и новата му книга „Ориент SEXpress“, ще бъдат представени на 9 юли в арт пространство „КО-ОП“ в София”. Авторът рисува еротични рисунки за широката публика години наред – ежеседмично се публикуват на страниците на вестник „24 часа“ и вестник „Преса“ . Вдъхновява се както от годишния календар, например коледните празници с похотливи белобради дядовци, така и от история, приказки, политика, ежедневие. Част от това „българско изследване на сексуалността в картинки“, както казва самия творец, е събрано в книгата „Ориент SEXpress“, публикувана от издателството на Нов български университет и събрала на едно място 300 от находчивите еротични акварели. Изложбата представя еротиката и неизменното й място в живота от пещерните рисунки до днес, в изкуството и в ежедневието, през виртуозния поглед на Анри Кулев.

Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. През 1974 година завършва Държавния институт по кинтематография в Москва със специалност анимационна режисура. През 1992 година основава „Кулев филм продукция“, а от 1993 година е преподавател по анимационна режисура в Нов български университет. Член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филма, сред които „Врабците през октомври“, „Бащата на яйцето“, „Смъртта на заека“, „ПУК“, „Парцалът“ и други. От 1964 година до днес публикува рисунки и карикатури във вестници и списания.

Местоположение: Арт пространство "КО-ОП" -

Още актуални изложби

Зареждане на …