post-title event-title EXBODYTION II – изложба на Красимир Кръстев – RASSIM®no noПродължителност: 2020-04-08 - 2020-05-15

EXBODYTION II – изложба на Красимир Кръстев – RASSIM®

Продължителност: -

ONE GALLERY

представя

Красимир Кръстев – RASSIM®

EXBODYTION II – следи на общата памет

самостоятелна изложба

08 – 15 май 2020

Дългоподготвяната последна изложба на RASSIM® ще се открие виртуално за ценителите на неговото изкуство. Проекта Exbodytion е игра на думи от EXHIBITION (излагане,изложение, изложба,експозиция) и BODY (тяло),за да се създаде EXBODYTION – в превод от/през тялото. Художника продължава темата за експлоатирането на тялото като код. Това е термин, измислен от автора и използван за пръв път в изложбата EXBODYTION през 2008 г. в ателието на художника, когато показва работа, рисувана с урина – холографския код на художника. Подобен труднопреводим термин измисля и философът Жан-Люк Нанси. Expeausition играе с омонимията между сричката po в exposition (излагане, изложение, изложба, експозиция) и френската дума за кожа, peau.

Jean – Luc Nancy CORPUS Editions Metailie,

Paris, 2000

„ …Смятало се е, че всеки спомен, примерно за последния път, когато сте видели баба си, или за аромата на гардения, която сте помирисали, когато сте били шестнадесет-годишен, има определено място някъде в мозъчните клетки. Такива следи от спомени се наричали енграми и въпреки, че никой не е знаел от какво е направена една енграма – дали е неврон или може би специален вид молекули – повечето учени били убедени, че е само въпрос на време това да бъде открито…”

Майкъл Толбот, ХОЛОГРАФСКАТА ВСЕЛЕНА , Изток-Запад, 2003

 

Местоположение: Галерия ONE - ул. Иван Вазов 14, София

Още актуални изложби

Зареждане на …