post-title event-title Георги ПЕТРОВ – „Бряг и цвят“, живопис в галерия АРТУРno noПродължителност: 2017-11-09 - 2017-11-30

Георги ПЕТРОВ – „Бряг и цвят“, живопис в галерия АРТУР

Продължителност: -

Галерия АРТУР

представя

ГЕОРГИ ПЕТРОВ

„БРЯГ И ЦВЯТ”

изложба, живопис

 

09 – 30 ноември 2017

 

От 9.ХI. до 30.ХI.2017 г. галерия „Артур” представя „Бряг и цвят” – самостоятелна изложба живопис на Георги Петров. Авторът е добре познат на българската публика и независимо от младата си възраст е реализирал над 40 самостоятелни изложби и участия в различни проекти и изяви у нас и зад граница. Неговата живопис е разпознаваема, с изграден характерен почерк и търсен баланс между импресивно излъчване и експресивно въздействие.Творбите му се отличават със смелост и спонтанност на изказа в характерните широки мазки с различна интензивност на цвета и фактурни наслоения, изграждащи и подчертаващи контрастите.
Названието „Бряг и цвят” обединява в завършена експозиция серия пейзажи – крайбрежни мигове, вдъхновени от досега с живата, дишаща природа. Георги Петров емоционално нарича своите картини „вътрешни пейзажи”. Искреността и спонтанността на чувството, силата и жизнеността на колорита в интерпретациите му са осезаеми и въздействащи за публиката.

П.Манева – галерия „Артур”

 

Местоположение: Галерия АРТУР - ул. Цанко Церковски 36, София

Още актуални изложби

Зареждане на …