post-title event-title Годишна изложба на художниците от Художествената гимназия в галерия ДЕБЮТno noПродължителност: 2018-12-10 - 2019-01-04

Годишна изложба на художниците от Художествената гимназия в галерия ДЕБЮТ

Продължителност: -

Галерия ДЕБЮТ

представя

Годишна изложба на художниците от Художествената гимназия

10 декември 2018 – 04 януари 2019

Откриване: 10 декември  /понеделник/, от 18.00 до 20.00 часа – бул. Васил Левски 62, София

 

На 10.12.2018 г. от 18.00 ч. в галерия “Дебют” се открива за тринадесети път ежегодната изложба на художниците от Художествената гимназия в София.
Мотото на изложбата “Художници създават художници” е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите възпитаници.
Участниците са художници от различни поколения – автори с многобройни изяви в различни области: живопис, графика, скулптура, стенопис, илюстрация и приложна графика. Представят се различни естетически възгледи и различни посоки на развитие.
Творческите постижения на преподавателите са гаранция за качествено обучение и формиране на следващите поколения творци. Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници на Художествената гимназия. Обединява ги традицията, творчеството, въображението и изящното. В ателиетата се създава климат на искреност и естествено човешко общуване. Удовлетворението и радостта от творческата работа правят близки поколенията и улесняват приемствеността между тях.
Спиралата на творческия цикъл продължава… В изложбата участват Ангеларий Димитров, Мария Налбантова, Цветомила Христова, Атанас Ташев, Динко Стоев, Донка Павлова, Стоян Куцев, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Павлина Обретенова, Ваня Малакчиева, Петко Генов, Момчил Илиев, Рада Пилюшка и Зоран Мише.

 

Местоположение: Галерия ДЕБЮТ - бул. Васил Левски 62, София

Още актуални изложби

Зареждане на …