post-title event-title „Голото тяло“ – изложба на Антон АНТОНОВ в галерия СЕЗОНИno noПродължителност: 2019-05-14 - 2019-05-29

„Голото тяло“ – изложба на Антон АНТОНОВ в галерия СЕЗОНИ

Продължителност: -

Галерия СЕЗОНИ

представя

„Голото тяло“

АНТОН АНТОНОВ

14 – 29 май 2019

Откриване: 14 май 2019 от 18:00 часа – ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец), София

 

Един неповторим автор гостува отново в Галерия Сезони този път с „Голото тяло“. Светът на неговите картини е изпълнен с неповторими визии в картинното пространство, персонифицирани в емоционалното развитие на твореца. Публиката ще бъде изненадана от произведенията в новата изложба в пространството на Галерия Сезони.

Déjà vu

Начало на създаването на една картина може да даде разлелият се терпентин, случайната маска на четката или носено вътре в тебе преживяване. Независимо от това, в процеса на работа се стига до момент на объркване, струва ти се, че си загубил картината. И точно от този момент започва борбата, за да родиш творбата, но вече едновременно в тебе и на платното.
Черното и бялото не са цветове. Те присъстват във всяка цветност, но като цветен тон. На границата между двете светът е най-цветен. На границата между доброто и злото в нас сме най-живи. В същност граница няма. Има красотата да съзерцаваш всичко в неговото единство. Ние сме Ден и Нощ едновременно. И както има спомени, събуждащи живот в настоящето, така има моменти в потока на непосредственото ни битие, разпръскващи в цялата ни същност вълни от копнежи и толкова очи затворени, отворили се някъде в утрешния ден. Художникът с всяка своя творба разпалва глад за Истината, тази неназовима, неутолима и красива Осезаемост, понесла едно déjà vu за самия живот.

„Голото тяло“, не като самоцел, а като път към човека, неприкрит, беззащитен, уязвим и сам. Също и възможност за екстаз и полет…Това е опит за портрет на човека, такъв, какъвто е, не какъвто желае да бъде. Обикновено / голотата / я свързваме с еротиката, но в тази изложба тя е път и размисъл за съкровеното и често непознато друго наше тяло. Мислим, че го познаваме, а истинността за него ни плаши, защото нашето съзнание гради и багри един измислен образ. Голото ни тяло е мярка и отправие в усилието да постигнем кратка хармония между тленност и духовна жар вътре в нас.“

Антон Антонов

 

 

 

Местоположение: Галерия СЕЗОНИ - ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец), София

Още актуални изложби

Зареждане на …