post-title event-title „Горен пласт точки“ – изложба на Моника Попова в галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКАno noПродължителност: 2019-02-18 - 2019-03-16

„Горен пласт точки“ – изложба на Моника Попова в галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Продължителност: -

Галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

представя

МОНИКА ПОПОВА

„Горен пласт точки“

изложба, живопис

18 февруари – 16 март 2019

Откриване: 18 февруари,19 часа – ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 24, София

 

„Творбите на Моника са като космическа стомна. Имат външна повърхност или контур при двуизмерните, който да пази съдържанието вътре от това, което е вън.“ Така Мария Ландова, художник и критик, определя творчеството на Моника Попова. Думите й са по повод първата от трите юбилейни изложби на художничката, която тази година отбелязва 50-та си годишнина. Но словата й са валидни и за втората от поредицата изложби – „Горен пласт точки“, която Моника Попова открива в понеделник, 18 февруари в галерия „Червената точка“. Почти паралелно, в три различни софийски галерии, художничката разкрива различните страни на своето творчество. Галериите са „Арт Алея“, „Червената точка“ и „Аросита“.

„Горен пласт точки“ обхваща серия от широкоформатни живописни платна, рисувани на земя. Картините са създавани като пиктограми – с долен пласт болка и любов и с горен пласт точки, неутрализиращи болката и подсилващи любовта. В тази изложба интимното ще е изведено до монументално, което е основна ключова характеристика за творчеството на Моника, според Мария Ландова.

Моника Попова е утвърден български творец – художник и керамик. Работи в различни техники и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби и проекти. Преподавател е в Нов български в програмите – „Графичен дизайн“ и „Пластични изкуства“; доцент в департамент „Изящни изкуства“ и доктор в програма „Египтология“.

 

Monika Popova na 50 godini- izlozhbi

 

Местоположение: Галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА - ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 24, София

Още актуални изложби

Зареждане на …