post-title event-title ГРАНИЧНА ЗОНА – ленд арт изложба на Свилен БЛАЖЕВ в галерия САН СТЕФАНОno noПродължителност: 2019-06-04 - 2019-06-29

ГРАНИЧНА ЗОНА – ленд арт изложба на Свилен БЛАЖЕВ в галерия САН СТЕФАНО

Продължителност: -

Галерия САН СТЕФАНО

представя

СВИЛЕН БЛАЖЕВ

ГРАНИЧНА ЗОНА

Ленд арт изложба

04 – 29 юни 2019

“Гранична зона ” нарича своя нов проект един от големите художници на нашето съвремие. На зрителя предстои да се потопи в инсталационната вселена на твореца, който мери сили преди всичко с пространството, което ни обкръжава; обектите му левитират около съвкупното, а не изолирано въздействие; решението му за отстраняване на отделен обект в полза на общата композиция от произведения е водещо. Новата изложба на автора смело изтрива границите между отделните обекти, усилвайки образното им въздействие.

От 04 юни в салона за съвременно изкуство на Галерия Сан Стефано критици и публика ще имат възможността да се срещнат с ленд арт обекти и видео инсталации на художника Свилен Блажев и да проследят линията в изкуството му чрез нови, както и вече познати визуални решения, чертаещи пътя му. Наред с естетическата наслада, за зрителя остава задачата да разкрие смисъла и личните послания на автора, многопластово закодирани в чистите форми на обектите.

Ленд арт е една от най-мащабните и загадъчни разновидности на съвременното изкуство, изследващо взаимодействието между човека и природата. За обект на ленд арта се счита скрито-откровеното вмешателство в ландшафта, което хармонично и неръкотворно се слива с околната среда. Обектите са изработени от естествени материали като камък, слама, въглища, клони, както и от производствени материали – бетон, минерални багрила, гума.

Като представителна фигура на това течение, Свилен Блажев разширява границите на българското изкуство и гравира своя дълбок принос върху него.

Висящата пластическа живопис на автора ще заживее в органична симбиоза със суровия бетон на салона за съвременно изкуство на галерия Сан Стефано – a за зрителя остава да отвори сетивата си за откритията, трептящи в Свилено-Блажевата обител.

 

 

Местоположение: Галерия САН СТЕФАНО - ул. Сан Стефано 22, София

Още актуални изложби

Зареждане на …