post-title event-title ,,ХА-РАК-ТЕРИ‘‘ – групова изложба в Галерия КОНТРАСТno noПродължителност: 2019-07-11 - 2019-07-31

,,ХА-РАК-ТЕРИ‘‘ – групова изложба в Галерия КОНТРАСТ

Продължителност: -

Галерия ,,Контраст‘‘

представя

,,ХА-РАК-ТЕРИ‘‘

групова изложба

11 юли – 31 юли 2019

Откриване: 11 юли, 18:30 ч. – ул. „Цар Самуил“ 49, София
Куратор: Моника Тошева

 

През месец юли галерия „Контраст“ събира една необичайна компания от артисти: Емил Попов, Иво Бистрички, Иван Русев, Христо Харалампиев, Стефан Лютаков, Николай Колязов, Моника Тошева, Емил Стойчев, Деян Христов, Ани Бояджиева, Валентин Господинов и Петер Цанев. Художници и скулптори от различни поколения, коренно противоположни като творчески търсения, стил и техника, се събират от идеята на галеристката Моника Тошева, самата тя художник, да покани колегите си, родени в нейния месец юли.

Водени от зодиакалния знак на съзвездието Рак, сложните артистични „ХА-РАК-ТЕРИ“ ще „завъртят‘‘ слънцето около орбитата на галерия ,,Контраст‘‘ с очарованието на своите произведения. Някои от „раците“, представени в салона на ул. „Цар Самуил“ 49 в София, са сред живите класици на българската живопис и скулптура, други са водещи представители на съвременното ни изкуство, а трети са сред най-обещаващите млади автори. Еклектичната изложба провокира със сбора от стилове, техники и материали на тези толкова далечни в изказа си артисти.

Астролозите казват, че представителите на зодия Рак са с много развита интуиция и чувствителност, отличаваща ги от всички останали в зодиака. Именно ярката сетивност е в основата на различното им възприятие на света. Тази астрална сила е в основата на настоящата изложба „ХА-РАК-ТЕРИ“ и всеки, докоснал се до творбите в нея, ще бъде притеглен от „рачешката“ мистика и чувственост.

 

 

Местоположение: Галерия КОНТРАСТ - ул. "Цар Самуил" 49, София

Още актуални изложби

Зареждане на …