post-title event-title ХАОС – изложба на Николай Бузов в галерия ИНТРОno noПродължителност: 2019-02-21 - 2019-03-12

ХАОС – изложба на Николай Бузов в галерия ИНТРО

Продължителност: -

Галерия ИНТРО

представя

НИКОЛАЙ БУЗОВ

ХАОС

изложба, живопис

21 февруари – 12 март 2019

Откриване: 21.02.2019, 18:30 часа – ул. „Цар Самуил“ 28, София

 

Хаосът според древните гърци е в основата на всичко. Той е сакралното място между небето и земята, вихрушка от бушуващи стихии и урагани. В митологичен план хаосът поражда „мрака“, „бездната“, „нощта“, но също така и безкрайното пространство на „въздухообразната празнота“, на всеобемащото и пораждащото начало.

“CHAOS“ е мото и на настоящата самостоятелна изложба на Николай Бузов в галерия INTRO.
Последователен в своите търсения при избора на обекти и теми художникът овладява пространството по своя живописно свободен и същевременно структуриран и подреден начин. Николай Бузов продължава серията от сетивни платна в които посоката е към преосмисляне на света и създаване на една друга реалност, която е изцяло конструирана от мисловната вибрация на автора.
В платната му пространството е водещо, то организира всички елементи и детайли, като пресъздава грубата форма и чистата геометрия. Връзката и противопоставянето на фрагментите и структурите и тяхното свободно движение ни препращат в енигматичните пространства и вибрации на Космоса.
Живописната структура и финият, деликатен изказ в платната на Николай Бузов ни въвежда в много личния и интимен свят на автора, в който той изследва „сам себе си, обекта и връзката му с цвета и пространството“.
В една статия живописта на художника беше определена като „космическа геометрия“, аз по-скоро бих я нарекла „мистична геометрия“, която обединява в едно хаоса и порядъка в живописния свят на Николай Бузов.

Диана Драганова – Щир

Местоположение: Галерия ИНТРО - ул. "Цар Самуил" 28, София

Още актуални изложби

Зареждане на …