post-title event-title Хейди Ефрат – „Карнавални светлини и моментите тишина“no noПродължителност: 2018-11-14 - 2018-12-04

Хейди Ефрат – „Карнавални светлини и моментите тишина“

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

Хейди Ефрат

„Карнавални светлини и моментите тишина“

изложба, живопис

14 ноември  – 04 декември 2018

Откриване на 14.11 /сряда/ от 18.30 ч. – ул. „Лайош Кошут“ 37, София

 

Хейди Ефрат е финландско-израелски визуален художник (родена през 1979 г.). Учи и работи във Финландия, установява се в Германия, след това в Израел, Филипините и в момента живее със семейството си в България. Като визуален художник, тя се чувства благословена, че може да работи навсякъде, да се вдъхновява от всичко, което я заобикаля, и в което се припознае.

Работи предимно с акрил, рисува интуитивно, използвайки четката си, като огледало на себе си и емоциите си.

Хейди има дълбока връзка и разбиране за цветовете, а тя обича да наслоява боите, придавайки огромна дълбочина и блясък на своите картини. Също така обича да създава скрити послания върху платното, за да изненадва зрителя. Смесването на цветовете е като терапия за душата, казва тя.

Характерният начин на Хейди за използване на цветовете е връзката между различните стилове, които показва в своето изкуство.

Тя използва разнообразие от техники и стилове, тъй като силно чувства, че всичко, което изобразява на платното си, има значение за нея или по-късно за онези, които ще видят нейното изкуство. Използването на широк спектър от различни стилове е най-добрият начин нейното въображение и вдъхновение да бягат свободно, смята Хейди.

Очарованието на изкуството на Хейди Ефрат е в способността му да събуди въображението на зрителя, да предизвика емоции и идеи и да докосва. Хейди обича да създава картини, които по време на процеса на създаване са били много важни за нея, а след като публиката на свой ред се потопи в изкуството й, то да се превърне в споделен момент между непознатите. Хейди иска да носи радост и щастие чрез своето изкуство и се стреми то да бъде достъпно и несложно.

„Всеки е свободен да разбира изкуството по свой начин и никой не бива да подценява своите способности“ – казва тя.

Работата на Хейди може да се види в различни частни колекции във Финландия, Израел, Германия, Филипините и България.

 

Местоположение: Галерия ЛИК - ул. "Лайош Кошут" 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …