post-title event-title Христо КЪРДЖИЛОВ – Част от Нещата /картини и книги/ в АРТ АЛЕЯno noПродължителност: 2017-04-06 - 2017-04-30

Христо КЪРДЖИЛОВ – Част от Нещата /картини и книги/ в АРТ АЛЕЯ

Продължителност: -

Галерия АРТ АЛЕЯ

представя

Христо КЪРДЖИЛОВ

Част от Нещата

/картини и книги/

06 април – 30 април 2017

 Откриване: 06.04.2017 г. в 18.30ч. – ул. „У.Гладстон“ 51А

 

С тази експозиция, представяща картини и книги, развивам заложената от предишни изложби идея за подновения реализъм, пронизан от „просветен“ и осмислен от съвремието мистицизъм.

Както годината има сезони, така и пътят на творчеството спира не да прекъсне, а да продължи движението си, като сменя езика на израза. Така понякога се доверява ту на първенството на приказката, ту на изображението, които еднакво дават материалност на гласовете, които пътуват из въздуха и нашепват своите фантазии.

Тази изложба има за цел да не „изпусне” от ритъм усилията на автора, който си позволява да пресича условните граници между различните изкуства, да смесва изворите, които после потичат в една посока.

Подобни думи бях написал за предишна моя изложба, показваща картини, които трябваше да родят нови книги. Тогава картините не помогнаха, но все пак две нови заглавия видяха бял свят. Сега, това мое представяне, в галерия „Арт алея”, събира в едно пространство литературните ми опити и изобразителни умения, без да се търси потвърждение на вечната истина за предхождащото слово на сътворението.

 

Христо Кърджилов - изложба в галерия Арт Алея

 

 

Местоположение: Галерия АРТ АЛЕЯ - ул. "У.Гладстон" 51А

Още актуални изложби

Зареждане на …