post-title event-title ИМПРЕСИЯ: ИТАЛИЯ – изложба на Мария РАЙЧЕВА в Галерия АСТРИno noПродължителност: 2019-05-09 - 2019-05-31

ИМПРЕСИЯ: ИТАЛИЯ – изложба на Мария РАЙЧЕВА в Галерия АСТРИ

Продължителност: -

Галерия АСТРИ

представя

МАРИЯ РАЙЧЕВА

ИМПРЕСИЯ: ИТАЛИЯ

изложба, живопис

09  – 31 май 2019

Вернисаж: 09 май 2019, 17.00 до 20.00ч – ул. „Цар Самуил“ 34, София

 

След повече от 17 години работа, споделяне на общи проекти, редене на едни от най-емблематичните й изложби, Мария Райчева не престава да ме удивлява. Със силата на вътрешния си огън и страст, които отличават родените да бъдат художници. Със силата на на стоицизма, който прави възможно съвместяването на ежедневие и творчество. С отдадеността на призванието си.

Изложбата “Импресия: Италия“ е следващата от цикъла изложби, родени от пътуванията на художника- физически и духовни. Париж, Малайзия, Куба, отново Куба- лицата на Хавана… Уловени мигове, чувства, запечатани спомени, съхранена завинаги архитектура. Картините вълнуват освен с географската си привързаност и познаваемост, но и с онази неуловима компонента на изкуството , носеща естетическа наслада и зареждаща със светлина душите.

В настоящата изложба са включени около двадесетина платна е различни формати. По-експресивни, с големи напластявания на боите или по-ефирни, в по-рисунъчна техника, изразните средства са само още един начин за споделяне на преживяното от художника. Още един начин зрителят да усети относителността на времето и пространството. Още един начин да намери близост и се почувства окрилен.

 

 

 

Местоположение: Галерия АСТРИ - ул. „Цар Самуил“ 34, София

Още актуални изложби

Зареждане на …