post-title event-title Иван ДИМОВ – изложба живопис в галерия АКАДЕМИЯno noПродължителност: 2018-05-10 - 2018-06-01

Иван ДИМОВ – изложба живопис в галерия АКАДЕМИЯ

Продължителност: -

Галерия АКАДЕМИЯ 

представя

Иван Димов

изложба живопис

(в памет на Цветана)

10 май – 1 юни 2018

Откриване – 10 май, 18:00 часа –  ул. „Шипка“ 1, София

 

Иван Димов не се нуждае от специално представяне. Той е достатъчно известен като един от най-изтъкнатите художници от своето поколение. Именно поради това всяка негова нова публична проява се следи с особен интерес.

Този път той представя на вниманието на публиката прецизно подбрана колекция от малко познати или непоказвани картини, които дават добра представа за последните тенденции и насоки в живописното му творчество.

Наред с портретите и фигуралните композиции, които е включил в експозицията, Иван Димов продължава да разработва „вечната“ тема на своето изкуство – светът на детството и на родното място като извор на вдъхновение и като своеобразен, личностно обагрен микрокосмос, чрез който той общува с „големия свят“. Авторът разкрива своите носталгии, асоциации и сложни емоционални състояния в една своеобразна „археология на паметта“. Отломки от миналото, от детството, от спомените и сънищата сякаш плуват в някакво особено имагинерно пластическо пространство.

Всичко това „се излива“ в още по-богати от преди, нюансирани и прелестни в своята привлекателна колористика цветосъчетания и тонални съзвучия, чрез които художникът изгражда и формите, и пространството на своите странни пластични видения. Тази общодостъпна поетичност на неговия образен свят е еднакво привлекателна и ценена както от специалистите, така и от значително по-широк кръг любители на изобразителното изкуство.

Художникът е достигнал до степените на автентичната творческа зрялост и умъдреност. Верен на себе си и заедно с това обновен по своему, Иван Димов и днес е все така значим със своите неповторими живописни опуси.

проф. д. изк. Чавдар Попов

 

Местоположение: Галерия АКАДЕМИЯ - ул. „Шипка“ 1, София

Още актуални изложби

Зареждане на …