post-title event-title Иван Кашлаков – „Артистичен хаос“ в триъгълна кула „Сердика“no noПродължителност: 2017-11-09 - 2017-11-20

Иван Кашлаков – „Артистичен хаос“ в триъгълна кула „Сердика“

Продължителност: -

Триъгълна кула на крепостта СЕРДИКА

„Артистичен хаос“

изложба на:

Иван Кашлаков

09 – 20 ноември 2017

 

 

Артистичен хаос

В началото бе мисълта. След нея дойде зарядът, а след товa дойде и хаоса на четката.

Експресията е моето оръжие — силният крясък на душата и гмуркането в поднивата на съзнанието. С всяка творба съм различен, както всеки ден е различен. Нямам стил, а само мисъл. И какво по хубаво от една идея?.. Никога не е излишна и винаги носи друга със себе си.

Ако някога красотата е била само в изяществото и хармонията на формите, то днес тя е еволюирала и се е трансформирала в нещо друго – осъзнаването. Изкуството е преди всичко осъзнаване.

Често се връщам към дома – мястото откъдето тръгва всичко. Носталгично и винаги с усмивка си спомням за уюта и безвремието, което съм изпитвал в него.

Явленията и формите на действителността се трансформират, състоянието и въздействието произхождащо от тях, заразява душата на зрителя, допир до другото пространство – на съзерцанието.

Някъде там, в натурата и отвъд нея, се срещаме и за момент забравяме. Виждаме отвъд сенките в пещерата. Гледаме през прозореца,притихнали, и нищо друго няма значение. Времето спира. В това виждам човешкото да се пренасяш и пътуваш в пространството дори и за миг…

Иван Кашлаков

Изложбата е част от наградата Студент на годината 2016 в направление Изкуства и се осъществява с подкрепата на Столична община и НПСС/Национално представителство на студентските съвети/.

Триъгълната кула на Сердика е отворена за посещения от всеки ден от 10:00 до 18:00 ч. в сутерена на сграда на бул. „Княгиня Мария Луиза” 16

 

Местоположение: Триъгълната кула на Сердика - в сутерена на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза” 16

Още актуални изложби

Зареждане на …