post-title event-title Иванна Шмелева – „Архитектурни орнаменти“ в галерия ЛИКno noПродължителност: 2018-07-18 - 2018-07-27

Иванна Шмелева – „Архитектурни орнаменти“ в галерия ЛИК

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

Иванна Шмелева

„Архитектурни орнаменти“

изложба – живопис и графика

18 юли – 27 юли 2018

откриване на 18 юли /сряда/ от 18.30ч. – ул. Лайош Кошут 37, София

 

Галерия „ЛИК“ представя за втори път изложба на Иванна Шмелева.В изложбата е представена сбирка от графични и живописни творби, създадени от Иванна през няколко предишни години. Картините на художничката изобразяват пейзажи и архитектурни забележителности на Санкт-Петербург, Минск, Гомел, София, Бишкек и други градове. Част от творбите са изработени с присъщия й непосредствен живописен маниер, с използване на открити и ярки цветове. Другите – напротив се отличават с графичен характер.

По образование авторката е архитект-дизайнер, затова тя обръща много внимание на градските и архитектурните пейзажи.

Иванна Шмелева е участник в различни конкурси и изложби, притежател е на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика.

Тя има поредица от самостоятелни изложби в различни държави. През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура, в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата „Страната България“, в която бяха показани графики на авторката. Изложбата бе организирана от Министерството на културата на Казахстан и Българското посолство в Казахстан.

В България авторката организара пет самостоятелни изложби. В галерия «ЛИК» в София през лятото на 2017 година, се състоя самостоятелната изложба на художничката, «Магията на цветята».

Изложбата «Архитектурни орнаменти» включва  33 творби.

 

Местоположение: Галерия ЛИК -  ул. Лайош Кошут 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …