post-title event-title „Изгубената овца“ – изложба на Стефан Лютаков в Галерия АРТЕno noПродължителност: 2019-10-29 - 2019-11-16

„Изгубената овца“ – изложба на Стефан Лютаков в Галерия АРТЕ

Продължителност: -

Галерия АРТЕ

представя

СТЕФАН ЛЮТАКОВ

„Изгубената овца“

изложба, скулптура

29 октомври – 16 ноември 2019

Откриване: 29 октомври 2019 от 18,00 часа – ул. Бузлуджа 31, София

 

“Тази изложба можеше да има и друго име. Една от работите нарекох „Изгубената овца”, не защото беше вдъхновена от тази евангелска притча, а защото открих, че поучителния Христов разказ звучи с нейния скулптурен образ, с нейната структура, и организация. Оказа се, че името на тази творба може да обобщи онова, което ме е занимавало при реализиране на работите в изложбата, да представи нуждата ми от самопровокация, моята емоционална и морална мотивираност като художник. В тази изложба повече от всякога животните, съществата, цветята визуализират моите сегашни представи за живота, за причините да се живее. С времето започнах повече да се вглеждам в тези малки неща, растения, животни, които възприемаме като един паралелен на нашия живот и все повече ми се иска да съм част от този, може би по – истински свят. В тази изложба започнах да ги представям и в по – големи форми, вероятно защото са ми важни. И емоционално и професионално изглежда съм поставен класично, но търся измеренията му в един по – широк периметър, за да държа сетивата си будни за новите идеи, сюжети и форми, които ми се явяват. Благодарен съм, че намирам скулптурна форма и на съвсем не скулптурни мотиви, че мога да реагирам на всичко важно в мен и около мен като художник. Изложбата включва цикъл от около 20 творби реализирани, предимно в метал, от последната година, съобразени и подбрани с мисъл за пространството и духа на галерията.”

Стефан Лютаков, 18 октомври 2019

Стефан Лютаков е роден на 22. 06. 1955 г. в Пазарджик. През 1974 г. завършва Средното художествено училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София. През 1980 г. завършва специалност „Скулптура” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

 

Stefan Lyutakov- izlozhba v galeria Arte-2019

Местоположение: Галерия АРТЕ - ул. Бузлуджа 31, София

Още актуални изложби

Зареждане на …