post-title event-title Изложба на дипломираните магистри: Факултет за“Изящни изкуства“, НХАno noПродължителност: 2020-02-27 - 2020-03-12

Изложба на дипломираните магистри: Факултет за“Изящни изкуства“, НХА

Продължителност: -

Галерия АКАДЕМИЯ

представя

ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

27 февруари – 12 март 2020

Откриване на 27 февруари (четвъртък) от 17:00 часа – галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1

 

Експозицията включва дипломни работи, проекти и разработки на общо 25 студенти от 9 магистърски програми: Живопис, Стенопис, Скулптура, Скулптура – форма и движение, Графика, Плакат, Визуална комуникация, Фотография и Арт терапия.

Изложбите на дипломираните магистри са едно от най-престижните събития в НХА, тъй като демонстрират както творческите постижения на дипломантите, така и потвърждават лидерската позиция на НХА като образователна институция в области на изящните, приложните изкуства и дизайна. Експозициите показват работи на дипломантите, демонстриращи професионални умения, авторски виждания и нови идеи.

В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за двумесечна творческа специализация на дипломираните магистри в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Комисия от преподаватели на НХА извършва селекция на кандидатите и оценява дипломните им произведения. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите на дипломираните магистри в галерия „Академия“.

Двама от дипломираните магистри от Факултета за приложни изкуства бяха определени да отидат на двумесечен творчески престой в Сите дез ар, Париж. Това са Александър Василев от магистърска програма Резба и Красимир Иванов от магистърска програма Керамика. На 27 февруари ще бъдат съобщени имената на наградените от Факултета за изящни изкуства.

 

Местоположение: Галерия АКАДЕМИЯ - ул. „Шипка" 1, София

Още актуални изложби

Зареждане на …