post-title event-title Изложба на дипломираните магистри от НХГ – изложба в галерия АКАДЕМИЯno noПродължителност: 2019-02-12 - 2019-03-10

Изложба на дипломираните магистри от НХГ – изложба в галерия АКАДЕМИЯ

Продължителност: -

Галерия АКАДЕМИЯ

представя

Изложби на дипломираните магистри от Национална художествена академия

12 февруари – 10 март 2019

 

ФАКУЛТЕТ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА

12 – 22 февруари 2019

Откриване на 12 февруари (вторник) от 18:00 часа –  ул. „Шипка“ 1, София

Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: „Живопис“, „Стенопис“, Скулптура“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Фотография“.

ФАКУЛТЕТ ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА

26 февруари – 10 март 2019

Откриване на 26 февруари (вторник) от 18:00 часа – ул. „Шипка“ 1, София

За поредна година в пространството на галерия „Академия“ ще бъдат представени изложбите с дипломни работи и проекти на магистрите от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства на НХА. Експозициите са резултат от творческите търсения на младите автори и демонстрират професионалните им умения, нови подходи и авторски решения, реализирани с различни техники и материали.

Изложбите на дипломираните магистри са едно от най-представителните събития за НХА, които потвърждават лидерската позиция на Академията като образователна институция в областта на изящните, приложните изкуства и дизайна.

В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Програмата се осъществява със съдействието на Експресбанк – дългогодишен партньор на НХА. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите в галерия „Академия“.

Националната художествена академия и Експресбанк, в продължение на тринадесет години съвместно осъществяват образователни и творчески проекти подпомагащи младите художници на Академията и развитието на съвременното изкуство.

Местоположение: Галерия АКАДЕМИЯ - ул. „Шипка“ 1, София

Още актуални изложби

Зареждане на …