post-title event-title Кайя Христова – фотографска изложба в Галерия ПАГАНЕno noПродължителност: 2020-09-08 - 2020-09-21

Кайя Христова – фотографска изложба в Галерия ПАГАНЕ

Продължителност: -

Галерия ПАГАНЕ

представя

Кайя Христова

„Mamma mia“

(Магия на остров Скопелос)

фотографска изложба

08 – 21 септември 2020

 

Магия на остров Скопелос. Той се намира в западното Егейско море. Скопелос е един от няколкото острова, които включват
островната група Северни споради, която се намира източно на  полуостров Пелион в континенталната част и на север от остров Евбея, Гърция.

Мястото ме привлече със своята архитектура, атмосфера, хладно време и неповторимите гледки из острова.
Проектът озаглавих „Mamma mia“, защото тук е заснет и филма с Мерил Стриип – “Mamma mia“. Не случайно съм избрала острова за тази изложба.

Един от най-емблематичните моменти, които е  сниман на острова е църквата на Агиос Йоанис Кастри на Скопелос. Магнетично място, което стои на върха на скала и осигурява невероятна гледка към бреговете на Скопелос и Алонисос. Тази малка църква придоби огромна известност след филма – „Mamma mia“. Впечатляващата скала е свързана с останалата част на острова, тясна пътека със 110 стъпала, издълбани в камъка. В интериора на църквата има старинни икони и предмети.

Островът е голям и е идеалната комбинация от красиви плажове, забележителни манастири и много красива природа помежду им. На Скопелос и Скиатос е сниман холивудския филм ” Mamma mia” и това широко се обяснява навсякъде, но ако ме питате мен реклама не е нужна. Скопелос е най-зеленият от всички гръцки острови, като добавим и невероятните заливчета, гледките от почти всеки завои са спиращи дъха. С привкус на розови цветя, сини прозорци, бели стени. Солено и синьо. Различни нюанси: тъмно за капаците на прозорците, синьо-зелено за отражението на водата, светло синьо за безоблачното небе. Цветовете докосват сетивата. Вкусовете вълнуват душата.

В този самостоятелен проект отново не изневерявам на своят  почерк, които ме отличава като художник – фотограф в своите
картино-фотографии. Усещането за картина във  фотографията.  Изложбата събира всички най-отличителни символи, детайли,  орнаменти от островите Скопелос и Скиатос.
Този проект за мен е „ЛЮБОВ“.

Местоположение: Галерия ПАГАНЕ - бул. „Черни връх“ 35

Още актуални изложби

Зареждане на …