post-title event-title „Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“ – изложба в галерия ЛОРАНЪ 2019no noПродължителност: 2019-12-02 - 2020-01-15

„Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“ – изложба в галерия ЛОРАНЪ 2019

Продължителност: -

Галерия ЛОРАНЪ

представя

„Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“

сборна експозиция

2 декември 2019 – 15 януари 2020

Предпразничните дни на Коледа и Нова година са предпоставка да сменим оборотите, да забавим темпото и да преосмислим ценностите. Те ни карат да оценим важните и стойностни неща за нас в живота. Помагат ни да внесем в него нещо ново, топло и духовно, извън суетата на ежедневието. Защо това да не се случи под формата на изкуство с произведение от „Лоранъ”?

От 2 декември ви каним на коледната ни изложба. И в духа на рекламните послания „само се дръжте да не паднете от ниските ни цени“ в традиционната разпродажба „Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“

Всъщност за четиринадесета поредна година организираме най-голямата разпродажба на произведения на изкуството в страната. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки ще представим, издания и шалове.

Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров – Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев – Рембранда и „Космос“ на Васил Иванов. Към тях добавяме артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков – Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.

Изборът ни в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.

Примамливи предложения сме подготвили и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.

В пълнота коледната изложба може да бъде разгледана в нашия уеб сайт. Част от творбите са подредени по стените на салона, а други могат да бъдат видени след запитване и показване от депо. Освен това в пространството на изложбата може да прегледате и закупите нашите издания. Сред тях на празнична цена от 75 лв. ще се продава голямата книга за Цанко Лавренов, а новото ни предложение е монографията за Лика Янко на промоция от 30 лв.

Ако сме привлекли интереса ви с написаното до тук, не пропускайте възможността да посетите коледната ни разпродажба и да се сдобиете с оригинално произведение.

 

 

 

Местоположение: Галерия ЛОРАНЪ - ул. Оборище 16, София

Още актуални изложби

Зареждане на …