post-title event-title „Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“ – в галерия ЛОРАНЪno noПродължителност: 2018-12-03 - 2019-01-13

„Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“ – в галерия ЛОРАНЪ

Продължителност: -

Галерия ЛОРАНЪ

представя

„Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“

3 декември 2018 – 13 януари 2019

 

 

Празниците чукат на вратата ни с аромат на коледен бъдник и новогодишни свещи.

Целият месец декември в галерия „Лоранъ” ще цари предпразнична суматоха и въодушевление с ежегодния коледен базар.

За поредна година в нашата програма е традиция организирането на изложбата „Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв“, с нея ви приканваме отново да погледнете на празника по различен начин. Подаръкът е символ на близост и топлина, сантиментален аспект на коледната тържественост. Сега ви напомняме, че той може да е символ на духовното, да е неутилитарен или да е част от интериора, да е опит да обновите пространството в дома ви, да създава уют, да радва приятел влюбен в четенето и др.

Разгледайте нашите предложения, които се отличават от предишните ни изложби с набор от нови непоказвани творби на достъпни за зрителите цени. В смисъла на рекламните слогани намаленията ни не са сън, а реалност.

Освен, че показваме живопис и графика, акцентът попада върху разнообразна комбинация от рисунки, скици и проекти. Не може да не ни направи впечатление, че те са на изградени имена с ценно наследство – Владимир Димитров – Майстора, Илия Петров, Наум Хаджимладенов, Васил Иванов, Борис Иванов, Невена Ганчева, Преслав Кършовски, Александър Петров – Лавандулата, Ценко Бояджиев, Панайот Панайотов, Тенью Пиндарев. Сред тях отново, но на различни цени ще се срещнем с изкуството на Илия Бешков. Представяме също над 50 рисунки от колекцията на Иван Радев, който бе един от малкото колекционери на този вид изкуство в България. Заслуга на „Лоранъ” е че откупува голяма част от нея и я показва и предлага на публиката. Ще видим няколко портрета на Иван Радев, няколко илюстрации на Иван Кирков, съчетани с по-рано придобити негови рисунки от депото на галерията. Ще присъстват автопортрети и рисунки на Дечко Узунов от 1986, правени в присъствието на колекционера. Ще ни изненада хумористичен автопортрет на Галин Малакчиев, с посвещение на Иван Радев.

Коледа е повод някои от произведенията от депото на „Лоранъ” да бъдат предложени на себестойност.

Утвърдена практика е паралелно с експозицията да може да видите всички творби качени в нашия уеб сайт. Виртуалната експозиция ще ви помогне да направите своя избор. В допълнение ви даваме още две идеи: да приложете ваучер на галерията към подаръка на близък човек или да се вгледате в нашите издания, албуми и каталози за изкуство. Сред последните ще намерите новопубликуваното пълно библиофилско издание за художника Цанко Лавренов на промоционална цена от 80 лв.

В нашата реалност на намаления сме готови да отговорим на предизвикателството на разпродажбата в рамките на разумното и постижимото. Смятаме, че е напълно възможно да откриете своето произведение в многообразието от работи в ценовия диапазон от 99 лв. до 999 лв.

 

Местоположение: Галерия ЛОРАНЪ - ул. „Оборище“ 16, София

Още актуални изложби

Зареждане на …