post-title event-title Климент Атанасов – „Ес“ формат в галерия ЛИКno noПродължителност: 2018-04-04 - 2018-04-24

Климент Атанасов – „Ес“ формат в галерия ЛИК

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

КЛИМЕНТ АТАНАСОВ

„Ес“ формат

Самостоятелна изложба – живопис

04 – 24 април 2018

вернисаж на 04 април /сряда/ от 18.30 ч. – ул. Лайош Кошут 37, София

Галерия „ЛИК“ представя Климент Атанасов за трети път в своето пространство. Автор който винаги е различен, винаги интересен, пълен с идеи и решения. Всяка картина е отражение на вътрешния свят на художника. Фигуралните композиции се превъплатяват от стилизирани фигури, в един имагинерен свят на фантазията. Цветните петна се превръщат в друга различна действителност. Контрастните цветове подчертават идеята за един свят с различен изказ. Свят с други правила и условия на реалност, където невъзможното е възможност.

Климент Атанасов е роден на 3 април 1957 г. в Бургас. Завършил е Художествена академия в София, специалност “Консервация и реставрация” през 1984 г.

„Ес“ формат – напуснал стила си, неспособен да уравновеся лутаниците – се самоопределям като „s“, без ориентири, носталгия и угризения, гасящ изгубения Рай. Противопоставям лечение със светлина – не много сглобена, разбира се, но истинска преодоляла модерността и кривините ѝ. Не искам да прилепя съжаление, само усещане за минало, което по някакъв начин е подействало върху картините за „s“ формат.“

Климент, 29.03.2018 г.

Местоположение: Галерия ЛИК - ул. Лайош Кошут 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …