post-title event-title Климент АТАНАСОВ – „Малки неща“. Изложба в галерия ЛИКno noПродължителност: 2017-04-05 - 2017-04-25

Климент АТАНАСОВ – „Малки неща“. Изложба в галерия ЛИК

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

КЛИМЕНТ АТАНАСОВ

„МАЛКИ НЕЩА“

05.04 – 25.04. 2017

откриване на 5.04./сряда/ от 18.30ч.

„ Картините от тази изложба не са някакви принуди на застинали форми, които налагат свои белези и възможности. Те имат своя произход в мислите, в играта на моите представи за правене на пространство и светлина. Намират своята граница в рамката и празното платно, в системата на създаване, в наивен тип отношения между автор и образи, практика на правене на малко измислено пространство, действащо върху въображението – подвижна индивидуалност на играта със самия себе си.

Серия от събития при рисуването последните две години подрежда хаоса от мисли и прави самотата на създаване материална. Окончателното установяване на образа прави безпорядъка в художника – неопределено ставане, пред системно, извън ежедневието – свързано с безсмислието или смислието на съществуването.

Тези мисли не касаят тази изложба, но предопределят нейния изказ, цикличност, безвремие и фигуративност. Всичко това е опит да уловя желания обект на създаването.“

Климент Атанасов

***

Климент Атанасов е роден на 3 април 1957г. в Бургас. Завършил е Художествена академия в София, специалност “Консервация и реставрация” през 1984 г.

Тази изложба е втора за художника в галерия „ЛИК“. Картините са от последните 2 години и са с реалистична тематика. Сюжетът е вицов, с фигурални композиции.

Местоположение: Галерия ЛИК - ул. Лайош Кошут 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …